Inmanden: maandag 20 juni
Los : vrijdag 24 juni

Internationaal georganiseerd door: LA COLOMBE JOYEUSE – BRUSSEL

GPS Coördinaten: Noord + 431830.0 West – 001905.0

Deelname met jaarlingen is niet toegestaan !!

De vrachtkosten bedragen € 6,45 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB €0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag op papier €8,00 en is niet verplicht.

Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen.

– internationaal: €0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag.

Extra ereprijzen:

  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden (1 prijs)
  • Prijswinnaar met de verste afstand, prijs behaald per tiental (1 prijs)

De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen.

Ereprijs voor de eerste prijswinnaar is beschikbaar gesteld door:

BRABANT 2000

De extra ereprijzen worden gesponsord door:

PHARMA BELGICA DE WEERD

 

 

Weet U nog wie de winnaar was van Pau in 2017 ?!

EDWIN MAAT UIT LIMMEN-CASTRICUM
ZOWEL NATIONAAL EN INTERNATIONAAL WINNAAR PAU (MONT DE MARSAN) ZLU

 

 

Waar en wanneer zou de eerste duif in Nederland gaan vallen?
Het verlossende bericht kwam even na 19 uur toen er snel na elkaar de eerste duiven verschenen op de meldingssite van de ZLU. Deze lijst werd een tijdje aangevoerd door Thei Peters uit het Limburgse Elsloo. Hij klokte zijn duif om 19.24 uur op een afstand van 893 km. Snelheid 1260 m/min. Daarna wisselden de vroegste meldingen zich snel af. Er moest nog zeker twee uur gewacht worden of er duiven zouden gaan aankomen op de verste afstanden. En inderdaad zo gebeurde. Voor Nederland was het Ed Maat uit het Noord-Hollandse Limmen, een dorp in de gemeente Castricum, die om 20.45 uur op een afstand van 1036 km een duivin wist te klokken. Zij behaalde een snelheid van 1310 m/min. en zou hiermee zowel nationaal als internationaal gaan zegevieren. Ed had 6 doffers en 6 duivinnen mee en klokte verder om 22.07 uur en de volgende ochtend verder om 5.49 – 6.05 – 7.37 uur en had er in de loop van zondag morgen 10 van de 12 thuis. Het concours verliep vrij snel want dezelfde dag waren de prijzen nagenoeg verdiend.

 

 


Seizoen 2022.

 

De 10 geboden, niet van Mozes maar van : Rini Vermaas
Wonende te: Anna Jacobapolder
Provincie: Zeeland.

1. Hoe is de voorbereiding seizoen 2022 verlopen ?
De voorbereiding verloopt tot nu super, ook mede het mooie weer natuurlijk en het verloop van de vluchten. Tot nu toe 1 vlucht gehad die een uitdaging was voor mijn duiven door de harde noord oosten wind en de dan nog weinige ervaring. Mijn duiven gaan 4x mee op de Vitesse en de doffers krijgen nog een midfondvlucht waarna ze 14 dagen later naar de dagfond gaan ter voorbereiding op Pau. De duivinnen blijf ik spelen en zullen vnl de middaglossingen voor hun kiezen krijgen al kan dat gaan de weg het seizoen ook veranderen.

a. Geeft U afdeling voldoend mogelijkheden om op te leren? De afdeling zeeland geeft mij voldoende kansen om de duiven in te spelen, dat kan ook door de week echter ben daar geen voorstander van i.v.m. het werk.
b. Gaat U zelf op pad om duiven op te leren/aan te leveren voor opleren? Ik rij zelf niet met de duiven ze zijn direct met de afdeling op pad gestuurd.

 

2. Verzorgt U de duiven alleen of krijgt/heeft U hulp van derden ?

Ik verzorg de duiven alleen, en de hokken worden elke dag 2x schoon gemaakt.

 

3. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?
De vliegploeg bestaat uit 7 oudere, 8 2 jarige en 8 jaarling doffers. Bij de duivinnen zijn het overwegend 2 jarige en jaarlingen, omdat ik nog maar pas begonnen ben met het duivinnen spel.

a. Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom !
Er zijn diverse ploegjes die meegaan op de zlu, zo is de bedoeling om 6 doffers naar Pau te spelen en den deze weer naar st Vincent. De ploeg van Barcelona zal 3 doffers en 2 duivinnen zijn en die dan weer naar Perpignan.Voor Agen oud 5 2 jarige, en de jaarlingen naar Agen jaarlingen. Voor Marseille en Narbonne de Agen ploeg, wellicht aangevuld met duivinnen. Dit is het plan, of dat uitkomt is uiteraard afwachten.

 

4. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?
Ik breng mijn duiven naar Middelharnis omdat ik daar nu eenmaal veel mensen ken en een goeie band heb. De toppers die daar inkorven zijn o.a. Piet de Vogel, Jan Polder, Jacky de Bruin, Jan en Twan Nobels, Walter van der Meulen, Jac Steketee, gebr. Hagens, deze duiven coaches hebben naar mijn idee de meest landelijke bekendheid.

 

5. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?
Ik zoek geen speciale vlucht uit om te pieken, in principe wil ik op alle vluchten goed mijn mannetje staan.

 

6. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?
Het aantal duiven per mand en de verzorging zijn zeer belangrijk voor onze duiven, dit moet absoluut niet onderschat worden. De ZLU is daarbij een voorbeeld voor de duivensport. De duiven komen bijna altijd goed thuis. Daarbij is natuurlijk ook de omstandigheden van de thuisreis belangrijk.

 

7. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?
Het volgen van de aankomsten via de site van de ZLU en Compulive, ook de site van pipa word hierbij niet overgeslagen.

 

8. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?
Mijn voorkeur gaat uit naar het nationale spel, omdat de afstand verschillen af en toe wel erg groot zijn.

 

9. Hoe ervaart U de huldiging op de ZLU Sterrenshow ?
De ervaringen die ik tot nu toe heb opgedaan bij de zlu huldigingen zijn dat de winnaars super in het zonnetje worden gezet. Het bekende vaasje is toch een prestatie als je die mag ophalen.

 

10. Eigen verhaal/vraag met Uw antwoord !!
Verbeterpunten, de organisatie moet naar mijn mening wel blijven opletten betreffende het kostenplaatje voor de duivencoaches, ik begrijp dat de verzorging van de duiven veel geld kost, echter probeer het wel in de hand te houden. Wat mij ook leuk lijkt is om een vlucht terug te halen zoals vroeger Pau werd gespeeld, een maximaal aantal duiven van 5 duiven per coach. Ik denk dat je dan bijna net zoveel duiven krijgt als nu, maar dan krijg je denk ik wel meer deelnemers.

Aldus Rini Vermaas

===============

 

Ja sportvrienden, en waar doen we het allemaal voor, juist voor de erkenning van ons werk, onze hobby, en een plaats op het ZLU erepodium 2022.

 

Sportvrienden,

Deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:

PIGEON PIXELS FALCO EBBEN

De Zuid Limburgse Unie, al meer dan 63 jaar een begrip in de Nederlandse duivensport !

Reporter van het verslag van Pau is: Marcel Görtzen.

Dank zij de medewerking van duivensportblad De Duif worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in De Duif.

Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?