Het idee om op woensdag in te korven kwam van de ZLU. De andere inrichters zagen hier in 1e instantie geen heil in. Ons initiatief om op woensdag in te korven, kreeg een 10. Het werd overal met lof ontvangen. Een dag later volgt de hele int. duivenwereld de ZLU. Niet te geloven, eerst kon niks en dan kan alles.  

De Limburgse duiven worden traditie getrouw opgehaald door Afd. Limburg, nu alle duiven naar Rucphen gaan i.v.m. kostenbesparing moet de chauffeur Ralf Lemmens een ritje Rucphen maken na het ophalen in het Limburgse. Enige beelden uit het Limburgse land:

 “Na besluit om Agen ook in Ruchpen om te vangen, is dit voor mij (Ron Krijgsman) en een aantal mensen vanuit Rucphen een behoorlijk spannende dag geworden in onze agenda hoe dit zou uitpakken…”

Ron met zijn zoon Niels, de ZLU toekomst is gezekerd !

Nu ook nog eens alles is opgeschoven en een deadline van 13:00 uur boven onze pet hing, was dit een extra belasting voor mijzelf of ik de gemaakte afspraak met Johan Bauwens kon nakomen nadat hier afgelopen zondag met Bauwens flink over is gediscussieerd om op donderdag de duiven te laten komen halen.

Het stapelen is begonnen !
De enorme aantallen die toch weer op onze vlucht Agen ingekorfd  zijn, is ongekend als je beseft dat NPO de mogelijkheid bood om Bordeaux te vervliegen met ook een ochtendlossing. Als we dan uiteindelijk op 12.211 duiven uitkomen is dit magnifiek te noemen als je ook de principiële liefhebbers in acht neemt die helaas niet hebben ingekorfd om geen risico te lopen met aankomsten op zondag.
Vanochtend 6:15 uur gestart en uiteindelijk waren we om 13:20 uur volledig klaar met het laden van de vijfde vrachtwagen. De vrachtwagen uit Duitsland was keurig op tijd zo tegen 10:15 uur op Rucphen waar we met smart stonden te wachten om de 80 lege korven in ontvangst te nemen.
“Ik heb alle vrachtwagens gecontroleerd en manden geteld en gezamenlijk met de chauffeurs de dingen gecontroleerd voor vertrek. Loods volledig schoon achtergelaten en om 13:45 uur ben ik huiswaarts gekeerd. Mijn vuurdoop is geweest en hoe hahahhhaaa. Merci !! Aantal manden die we op vol hebben gehouden is 679 stuks “ aldus Ron.

Klaar voor vertrek !
Op donderdagnamiddag vertrokken en met een korte tussenstop doorgereden tot Vierzon. Vrijdagmorgen tijdig uit de kooi, alles verzorgt, en daarna de reis voortgezet tot Agen. Zaterdagmorgen viel al snel de beslissing voor een lossing om 6.30 uur. En dan volgt na aankomst de controle, een beleving apart, zeker bij spontane liefhebbers:

Mooie ring, welke ??

Dan is het ZLU poloshirt toch meer waard !! Evelien en Gero Dijk met hun 1e oud en 2e prijsduif  jarige Agen 2022. Nog nooit vertoond bij de ZLU !! Proficiat !

Met dank aan ………………………………….  !!

Op naar de volgende vlucht, Barcelona we komen eraan !!!

Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten.
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?