Comb. Verhagen-Buyl winnen Nationaal Agen Jaarlingen tegen 5288 duiven na in 2022 ook al de 1e Nationaal Agen te hebben gewonnen !!!!

Westkapelle ligt achter een enorme zeedijk op het meest westelijke puntje van Zeeland. Het dorp is bekend om zijn vuurtorens, de 5 km lange Westkappelse Zeedijk, het culinaire aanbod en last but not least deze topcombinatie die binnen twee jaar 2x Nationaal Agen op hun palmares hebben staan !!

Het is daar dat vrijdag om 21:11 uur de “SUPER AGEN” van de combinatie Verhagen-Buyl na een vlucht van 868,565 km neerstreek aan een snelheid van 1104,86 m/p/m en zo de geschiedenisboeken inging door het winnen van Nationaal Agen tegen 5288 jaarse!

Uit goede komen goede!
Ook hier geen toevalstreffer, zijn vader is de NL 1236833/21 een zoon van het “GOUDKLOMPJE” (won 21° NAT AGEN en een 3° Nationaal Narbonne) deze doffer werd rechtstreeks naar het kweekhok verhuisd. Als moeder heeft de “SUPER AGEN” NL 1721342/19 via Simon Budding een zuivere Ko van Dommelen.

.

Verzorging !
De verzorging is er vrij eenvoudig te noemen, tijdens het vliegseizoen krijgen de duiven als basis de NPO en de Championmix van Embregts – Theunis (verhouding ¼). De duiven worden afzonderlijk in hun potjes gevoederd. De duiven die geselecteerd worden voor een vlucht krijgen naarmate de vlucht eraan komt fijner en vetrijker voer voorgeschoteld. Daarbij worden ook nog pinda’s en snoepzaad geserveerd.

.

Vrouwen aan de macht !
Dennis is 46 jaar en toonde als peuter van 5 jaar grote interesse voor de duiven van de buurman Van Alfen. In 1989 werd hij zelfstandig liefhebber, heeft nog een paar jaar samen met zijn broer gespeeld. In 2014 kwam Sandra erbij en nam de gehele verzorging voor haar rekening. In 2016 zijn Dennis en Sandra in combinatie gaan vliegen en Dennis zijn broer ging zelfstandig door. In 2022 verscheen er een reportage over het hok Verhagen-Buyl na hun Nationale overwinning op Nationaal Agen dat jaar waarin alles beschreven werd en sindsdien is er niets veranderd.

Mooi resultaat, er werden 25 jaarlingen ingekorfd en 6 oude duiven met als schitterend resultaat:

1° + 10° Nationaal Jaarlingen
14° Nationaal Oude

Bij deze nogmaals van harte proficiat !!

Rudy Fosselle

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?