“Dancing Queen” wint 1° Nationaal Barcelona  ZLU voor Sil van Vliet uit Ter Aar!

 

Ter Aar : een plaats in de gemeente Nieuwkoop in de Provincie Zuid Holland, het ligt vlak bij Alphen aan de Rijn op slechts 30 km van Amsterdam. Ter Aar is ook de plaats waar Mariska van Rossenberg geboren werd en later in een luchtballon stapte met Frans Bauer.

Op duivensportgebied werd Ter Aar op de kaart gezet door de sensatie op de marathonvluchten Sil Van Vliet ! Amper 25 en nu al één der bekendste Nederlandse Fond spelers. Maar terug naar Barcelona de vlucht der vluchten en een Hoogdag voor de zware fond spelers. De Koninginneklassieker van de ronde van Frankrijk voor de mannen van de lange adem, een echte “kuitenbijter” ! Doch deze editie zou wel eens een snelle vlucht kunnen nemen.

 

Barcelona

Onder een staalblauwe hemel werden om 7:15 uur  de “helden” van het luchtruim gelost, op weg naar huis de ene al wat sneller dan de andere. In Ter Aar werden dezelfde dag geen duiven verwacht. Toen Sil de stand van zaken bekeek en er 12 in Belgié en 3 in Nederland gemeld stonden dacht hij er niet aan dat er bij hem nog eentje zou doorkomen. Sil zou vroeg naar zijn bed gaan om de morgen die komen zou vroeg uit de veren te springen. Maar wat is er mooier om diezelfde avond nog wakker gepiept te worden door de telefoon die aangesloten is op een Benzing apparaat. Wat is me dat dacht Sil, zou het toch kunnen dat er eentje van Barcelona is ? Met haast en spoed het bed uit en richting dat nieuwe prachtige hok en inderdaad daar zat ze dan “DANCING QUEEN” !

De klok wees 22:44 uur voor een afstand van 1197,56 km aan een snelheid van 1288,35 m/p/m vloog ze zich de geschiedenis in van Barcelona 2024. Voor Sil een moment van rillingen, van koud en warm zweet tegelijk want Nationaal Barcelona winnen voor een jonge man van 25 dat kan niet anders dat Sil een traantje van vreugde zal gelaten hebben !

Goed bloed liegt niet

Ook hier weer is “Dancing Queen” geen toevalstreffer; als vader heeft ze “ATTILA” (Jac. v.d. Bosch) zelf een zoon van de 1° Nationaal Bordeaux !

Als moeder heeft ze “TURBO OVERWATER” (A.P. Overwater) zelf dochter van “MISS TURBO” 1° Nationaal Dax!

Dancing Queen” won vorig jaar 2023 reeds de 19° Nationaal Perpignan (1074 km).

Voorbereiding

Met Kerstmis werd ze samen met de andere duiven gekoppeld en bracht een koppel jongen groot. Daarna werden ze gescheiden en zaten ze op weduwschap, eens het beter weer werd werden ze opgeleerd en vanaf het eerste weekeind van April werden ze ingekorfd. Iedere week op een vlucht ingekorfd en van stil zitten was geen sprake ! 5 Weken voor Barcelona werd ze gekoppeld en ging de mand in op een jong van 8 dagen, maar zo worden er meer ingekorfd. Klasse komt altijd boven drijven ! Het volledig resultaat wist Sil me nog niet te verklappen maar met 14 eenheden Barcelona aanvallen en er 4 in de 100 eerste klokken is alleen weggelegd voor echte klasbakken ! “Dancing Queen” zat vorig jaar op de oude hokken en werd deze winter overgewend naar het nieuwe hok .

De prachtige nieuwe accommodatie van Sil van Vliet waarop sinds dit jaar wordt gevlogen. De duiven zijn de afgelopen winter en voorjaar overgewend van de zolderhokken (waarop ook al snoeihard door Sil werd gevlogen!) naar de nieuwe hokken in de tuin. Het binnenwerk is getimmerd door Sil en de mooie rennen zijn gebouwd door Wout van den Berg (www.wblascon.nl). 

Geen grootspraak

Geen hoogmoed, geen grootspraak in alle eenvoud met de voeten op de grond blijven dat siert de jonge Van Vliet. Als je hem vraagt hoe ziet de medische begeleiding eruit ? Dan krijg je toch een onverwacht antwoord. “Voor het seizoen bij de dierenarts, lichtjes tricho maar toch niet kuren ! Tot heden kregen de duiven nog geen gram medicatie en wat bijproducten betreft; die geef ik niet“.

Goede duiven

Dat Sil ook leergeld betaald heeft staat als een paal boven water, hij begon met enkele krijgertjes van liefhebbers uit de buurt. Vrij snel koos hij voor de marathonvluchten maar als nieuwkomer en jonge gast was het toch niet zo simpel. En wanneer hij duiven inkorfde was hij al blij toen hij er eentje thuis kreeg ! Maar daar kwam verandering in sinds de dag dat hij hulp kreeg van Ben Van Kempen eveneens uit Ter Aar. Ben nam jonge Sil onder zijn duivenvleugels. Intussen had Sil een bon gekocht van Jan Lases uit Noorden niet wetende dat de aangekochte bon de “ELFPENNER” een superkweker zou worden want met verschillende duivinnen, vooral van Ben Van Kempen, gaf hij reeds veel goede duiven. Ben is overleden in September 2017 en vaak gaan Sil zijn gedachten naar Ben die apetrots zou geweest zou op zijn leerling Sil ! Jammer dat hij dit niet mocht mee maken.

Dat we bij deze een verdiende maar vooral heel sympathieke jonge winnaar hebben gekregen van Barcelona 2024 Sil Van Vliet kan alleen maar positief bijdragen aan de duivensport.

 

Rudy Fosselle

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?