Beste sportvrienden,

 

Nog even en het vliegseizoen 2022 kan beginnen. Op maandag 20 juni start de ZLU met de wedvlucht Pau, in 2021 op veler verzoek weer opgenomen in het ZLU programma. Met 4.255 duiven werd er gestart in 2020, afgelopen jaar 4.584, een stijging van ca. 7 %. Een vlucht die dus ook positief aanslaat bij de liefhebber. Vele jaren waren de ZLU spelers ook de internationale winnaar, afwachten geblazen voor 2022.

 

Land 2021 Aantal  dvn. In  % van het concours
Nederland 4.584 32.2
België 3.514 24.7
Duitsland 1.148 8.0
Frankrijk 5.000 35.1
Totaal : 14.246 100

 

Het vluchtprogramma 2022:                                                                                                                    

Op veler verzoek is het totale internationale vliegprogramma van de KBDB overgenomen, dit inclusief St. Vincent. Hierdoor kunnen de ZLU spelers weer aan alle Pipa-rankings deelnemen, ere wie ere toekomt.

 

Inkorflokalen 2022:                                                                                                                                  

Er zijn geen verenigingen afgevallen, bij 28 verenigingen worden de duiven “aan huis“ opgehaald, een 5 tal verenigingen voert de duiven aan bij het dichtst mogelijk gelegen lokaal in hun regio.

 

Vervoer naar de losplaats:

Ook voor 2022 zijn Brabant 2000 en Afd. Limburg de “huisvervoerders“ inzake het ophalen in Nederland. Het vervoer naar de losplaats is in handen van de Fa. Bauwens uit Olen Stekene. Ook het standaard vervoer met de rieten manden blijft gehandhaafd. De ophaaldiensten zijn inmiddels aangepast, een 4 tal verenigingen is verhuisd of noodgedwongen naar een andere locatie gegaan.

 

Omvangen van de duiven:                                                                                                                            

Dit jaar zullen alle duiven in Rucphen worden aangeleverd, het is duidelijk kostenbesparend om alle werkzaamheden in de loods van Brabant 2000 onder te brengen. Uitsluitend duiven voorzien van chipring mogen aan de ZLU concoursen deelnemen. Via het WCS systeem zullen alle controles worden uitgevoerd om een veilig concours te waarborgen. Wim Donks, Christ van der Linden en Ron Krijgsman, incl. de vele tientallen Brabantse ZLU-vrienden zullen het er maar druk mee krijgen, maar alles is daar in goede handen !!

 

Het ZLU meldsysteem:                                                                                                                            

Door onze nieuwe ict-man, sinds 2021, Marc Henssen is het programma met medewerking van Mickel Roumans volgens de laatste vernieuwingen op ict gebied aangepast of zelfs vernieuwd.  Tijdens het seizoen zullen aan aantal “vernieuwingen“ ten gunste van de liefhebber worden ge-updated en getest. Hierover volgen t.z.t nog mededelingen. Ook zal er voor de 1e vlucht nog een testcase worden gehouden zodat de meldpost al enige ervaring kan opdoen.

 

Aanleveren bescheiden:

Piet Franssen is de man alwaar de hele “papierkraam“ benodigd voor het rekenwerk terecht komt, een groot gedeelte komt via de ophaaldiensten in Rucphen terecht, de resterende enveloppes komen via de post aan. Woensdag en donderdag is bij Piet & Annie “wasdag“.  Dan staan de wasmanden klaar voor verwerking van de ingekomen post, manden voor ZLU, inrichters, int. euregio en noem maar op.

 

Rekenwerk via Das 2015:

Frans Huynen is nog steeds onze “huis uitrekenaar“, dankzij de inzet van Piet Franssen en natuurlijk de tijdige aanlevering van de wedvlucht bescheiden, staat merendeels binnen 3 dagen na sluiting wedvlucht de voorlopige uitslag op de ZLU site. Daarom heren liefhebbers, houdt de ZLU – site in de gaten en controleer Uw aankomsten, is de lijst eenmaal afgedrukt, dan komt er ondanks Uw terechte reclamatie, geen nieuwe uitslag op papier.

 

Het Mozesprojekt:                                                                                                                                

Ook voor 2022 zijn er weer een 8 tal liefhebbers bereid gevonden om aan de ZLU voorbeschouwingen hun medewerking te verlenen. Gezien de “kijkcijfers “ van de ZLU site worden deze graag gelezen, zelfs 3e partijen hebben om toezending gevraagd om deze verhaaltjes ook op hun site geplaatst te krijgen. De sheets voorbeschouwing wedvluchten 2022 komen deze week via Falco Ebben bij ondergetekende in de mailbox, en dan zijn alle teksten proefdruk klaar.

 

Het ZLU Firstflightwinners projekt:      

Met de komst van Pigeoncom.com zijn er ook nieuwe ideeën aangeleverd voor onze 1e prijswinnaars. Voordat de fotograaf bij de winnaar binnenvalt krijgt U namens Pigeoncom.com en bestuur ZLU een pracht poloshirt aangeboden. De shirt`s zijn voorzien van ZLU logo met gouden krans als de nr. 1 van de vlucht. Dit alles ter promotie van het ZLU gebeuren rondom de winnaars. Het totale foto gebeuren is weer in handen van onze “vak fotograaf“ Falco Ebben, die ook dit jaar weer de “Nationale winnaars“ met een bezoekje mag vereren. Als hij bij U aanbelt is het raak. Proficiat alvast. Een 6-tal weken na de vlucht krijgt U (de winnaar) een bezoek van Pigeoncom.com en  bestuurslid ZLU, zij brengen U het bekende bloemstuk incl. verrassing.

 

De WCS controle bij de mogelijke winnaars:

Zoals gebruikelijk gaat de ZLU weer alle mogelijke winnaars controleren, en dit zal gebeuren minimaal 1 dag na constatage van de duif. Voor U en ook voor ons een hectische dag, de ZLU controleur, Falco Ebben de fotograaf, genode en ongenode gasten, en de vele felicitaties maken er voor U een onvergetelijke dag van. Geniet ervan !!

 

Onze reporters: Onze vaste reporters, Marcel Görtzen en Ad van Gils zijn ook voor dit seizoen beschikbaar voor het maken van de reportages. Ik vermoed dat zij dit al meer dan 25 jaar voor de ZLU doen, ik zal eens navraag doen in deze. Klasse werk mannen, jullie zijn onmisbaar voor dit werk. Alsnog bedankt !

 

Onze jaarlijkse verkoop:

Onder gebracht bij Pigeoncom.com ! Na de succesvolle verkoop 2021 is het natuurlijk ook gepast om de verkoop betr. Sterrenshow 2022 bij Jeroen en Gert Jan Hendriks onder te brengen. De samenwerking voor het 1e jaar was zeer goed. Opstartproblemen zijn er overal, dat de ZLU nu al haar activiteiten in Nederlandse handen heeft gelegd is positief overgekomen. Ook het ophalen en het quarantaine gebeuren van de waardevolle schenking was bij Esther Noorderijk van Duivendirect in perfecte handen.

 

De jaarlijkse Sterrenshow:

Deze vindt plaats op zaterdag 14 jan. 2023 in de Hanenhof te Geleen. Noteer nu reeds deze dag ! Dit zal met enkele verbeterpunten, aan te brengen door de ZLU, het hoogtepunt moeten vormen van het seizoen 2022.

 

Sportvrienden, even in vogelvlucht, 8 vluchten in 7 weekenden, op het moment dat de 1e uitslag in de bus valt is het halve seizoen 2022 voorbij.

 

Veel succes eenieder namens bestuur ZLU.

Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten.

 

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?