Zodra het even kan, zullen we deze zomer geregeld korte verhaaltjes publiceren om zoveel mogelijk liefhebbers te introduceren die ervoor gekozen hebben om in het aankomende veilingseizoen duiven op Pigeoncom aan te bieden. Een aantal van hen zullen wat uitgebreider gevolgd worden om het grote publiek nader en beter kennis met deze liefhebbers te laten maken. Een aantal van hen stellen het wellicht minder op prijs wanneer er plots een stel druktemakers midden in het vliegseizoen op de stoep staat. Maar ook deze liefhebbers komen tzt aan de orde. Hetzij door een bezoekje in het najaar, hetzij door een publicatie in de Pigeoncom veilingkalender.

Mede met het oog op de enige echte marathonklassieker met middaglossing vanuit Sint Vincent waren we deze week te gast bij twee broers uit Nes aan de Amstel, Piet en Toon Jacobs. Inmiddels 79 en 77 jaar jong en bruisend van ambitie staan de gebroeders trappelend aan de start van het marathonseizoen! Vanzelfsprekend behoren deze toppers al sinds mensenheugenis tot de creme de la creme van de Noordhollandse en Nationale fondwereld. Ze hebben zoveel gewonnen!
Al tientallen jaren krijgen alle (!!) duiven een simpele standaard mengeling (12,35 euro) van De Witte Molen (waar is dat nog te krijgen, wie voeren dat nog?) aangevuld met grit, roodsteen en vitamineral. Niks meer en niks minder. In de afdeling waar hun sterkweker verblijft staat een rood stenen potje vitamineral, een oude plastic drinkpot tot de nok toe gevuld met kalk & steen en een voerbak waar je de tarwe en grote gele mais in ziet liggen (omdat duiven kieskeurig als ze zijn, die “goedkope zooi” niet pruimen en het laten liggen). Maar….de broers zweren erbij! Geen groentekorrels, geen schapevet & kaaskorrels, geen zwarte mais, geen anti-zus of anti-zo. Je kunt het ouderwets noemen, basic is het, 100%. Maar wat ze wel op de hokken hebben: knappe duiven! Bekend geworden door hun oude (Barcelona) soort, waarmee zijzelf en Jos van Schaijk (Nes ad Amstel) veel Nationale kopprijzen wisten te winnen op Barcelona, “De Allermooiste”. Later door hun oude soort te kruisen met de “Super Barca 621” (deze zoon van het “Betuwekoppel” won o.a. 1.Nationale Asduif Perpignan 3 jaar, 9.Nationaal Perpignan en 15.Nationaal Barcelona) zijn ze nog harder gaan vliegen. De “Super Barca 621” is een vererver van buitengewone klasse! Inmiddels hebben de allergrootsten onder ons de weg naar Nes aan de Amstel weten te vinden om de lijn van deze knoert op hun eigen hok te krijgen.
Maar…even terug naar Sint Vincent: een zoon van de “Super Barca 621”, heeft het gepresteerd om op 5 inkorvingen 4x binnen de Provinciale top acht te eindigen. “Le Sint Vincent” won de 2e, 5e, 6e, 8e Provinciaal in de Fondclub Noord-Holland (6.Nationaal S2 St. Vincent 4.299 duiven, 23.Nationaal St. Vincent ZLU 3.741 duiven, 26.Nationaal St. Vincent ZLU 2.751 duiven, 66.Nationaal S2 St. Vincent 3.565 duiven). Een kleinzoon van de “Super Barca 621”, de “Rode 143” is al het hele voorseizoen in bijzonder goede doen en is de uitgesproken favoriet van de gebroeders voor de aankomende editie. Op twee inkorvingen in 2017 klasseerde deze klasbak zich als volgt: 4.NPO Sint Vincent en 6.NPO Cahors…! Hou de 15-143 maar in de gaten.

Onder het genot van een biertje en een bakkie koffie hebben we ook nog van de gelegenheid gebruik gemaakt om afspraken voor het aankomende veilingseizoen te bespreken en zijn we zeer verheugd te kunnen melden dat Toon & Piet Jacobs met veel genoegen twee mooie groepjes, fijne fondduiven bij Pigeoncom gaan veilen. Exclusief en uit de besten: o.a. uit “Le Sint Vincent”, “Ace 742” (1.Nationale Asduif ZLU met 3.Nationaal Agen ZLU en 12.Nationaal Marseille) en natuurlijk uit de “Super Barca 621″…!

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?