“Rondje langs de velden”

De hoofdpersoon heeft praktisch alleen maar Willem de Bruijn duiven op de hokken! Zijn kolonie bestaat voor 95% uit duiven van de “vliegende tandarts”. En niet zomaar uit duiven, maar uit de ALLERBESTEN (er zitten o.a. 3 kinderen van de Bruijn’s superkweker ZIDANE (NL- 07-1821614: 2e nationale asduif vitesse/midfond TBOTB | 2e nationale asduif jaarling TBOTB | 6e nationale asduif vitesse NPO | 2e asduif jong SS. Gouwe-IJssel) in het kweekhok. De liefhebber uit deze “Rondje langs de velden” woont op een prachtige locatie in het Zuidhollandse Bergschenhoek.

Zijn naam: Antoon van der Burg.

Antoon vliegt in de Afdeling 5 Zuid-Holland (Rayon Midden) en doet dit met zeer veel succes! Afdelings- en NPO overwinningen, kettinguitslagen met jong en oud, zeer hoge prijspercentages (ook al in de jaren dat invlieg(fond)duiven nog niet verplicht over de inkorfantenne moesten) en talloze TT-noteringen werden behaald op zijn superfunctionele hokken, welke in een weelderige oase in de achtertuin van de voormalige burgemeesterswoning staan. Een duivenmelkersparadijs…
Antoon’s duiven zijn dit jaar in bijzonder goede doen door week in week uit in de kop van de uitslag te staan: 1, 2, 3, 5, 11, 18, 20, 27, 31, 69 waren de plaatsen van zijn eerst geconstateerde duif…tegen gemiddeld ruim 7000 duiven in concours. Met gemiddeld 49 duiven aan de start staan er gemiddeld 30 (30/49 is 61% gem.) op de eerste 10 uitslagen van dit seizoen, terwijl zijn favoriete vluchten nog moeten komen…
Een eerste opwarmertje stond verleden week geprogrammeerd en werd een dubbele overwinning in het Samenspel tegen ruim 2.200 duiven en een prachtuitslag in de Afd.5 rayon midden: 2, 6, 10, 33, 35, 36, 52 (7x 1:100 en 31/42) tegen 5.914 duiven in concours. De concurrentie is gewaarschuwd!
Het was heerlijk vertoeven op het mooie terras van Antoon en zijn vrouw en het rondje langs de hokken was een waar genot. Superduiven! De tijd vloog voorbij en voor we het wisten moesten de meiden aan hun dagelijkse training beginnen. Een uur tot 5 kwartier trainen is een eitje voor ze, maar wanneer de maestro uit Bergschenhoek zich buiten in de tuin laat zien, zitten de dames binnen no time op de klep. Dus ondanks de tropische temperaturen hebben we binnen moeten schuilen tijdens het trainen van de weduwduivinnen en hebben we daar ons gesprek voortgezet. In dat gesprek hebben we een klap op de volgende afspraak gegeven:
in het begin van het aankomende veilingseizoen zal er een mooie ronde zomerjongen (welke op dit moment bij de kwekers liggen) uit zijn beste Willem de Bruijn-kwekers op Pigeoncom (wwww.pigeoncom.com) worden aangeboden. Een veiling waar we enorm naar uitkijken, want we doen iedereen graag een plezier met zulke klasbakken!

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?