Zelf geen duiven mee op Pau (24-6-2018), maar wel een mooie vroege willen zien vallen. Wat doe je dan? Dan maak je gewoon een afspraak met Richard van de Berg en Paul Baas (Combinatie Baas-Berg) uit De Kwakel. De ZLU Keizerkampioenen van SNZH (Noord- en Zuid-Holland) van 2017 krijgen hun duiven al het hele voorseizoen prima naar huis en Pau met kopwind is een uitgelezen mogelijkheid voor hun duiven, welke het heerlijk vinden om 1000km tegen de wind in te rammen, om zich te onderscheiden van de mindere Goden. Na gisteren tijdens een etentje met wat duivenvrienden de meldingen in Frankrijk en Belgie te hebben gevolgd, en ons verbaasd te hebben dat er in Belgie ‘s avonds maar (!) een kleine 20 waren gearriveerd kroop ik er rond 24:00u in om er vanochtend om 5:00 weer uit te kruipen. Ik had niet het idee dat er rond 5:00 duiven zouden vallen, want ze vielen gisteravond maar zeer mondjesmaat bij onze zuiderburen. En toch, terwijl onze Barcelonaduiven hun trainingsrondjes draaiden…een whatsappje: 4:53 Jurriaan van Amerongen…een duif! Krijg nou wat! Hoe is het toch weer mogelijk met die rood-wit-blauwe cracks?! Ja, de wind was gisteravond flink geluwd en vanmorgen was het prachtig (bijna windstil) weer, hoge bewolking en helder. Dus nadelig is het nachtje buiten vertoeven niet geweest voor de Nederlandse duiven…maar toch?! Ze moeten het maar doen he? Opnieuw hebben een flink aantal Nederlandse duiven de nacht vliegend/fladderend getrotseerd. En dat terwijl er maar 1 Belgische duif in het holst van de nacht bij Christaens-Desmedt arriveerde. Waar waren de duiven van o.a. van Amerongen, Woord, van Engelen, vd Hurk en Verweij-de Haan op dat moment?? We zullen er voorlopig niet achter mogen komen.

Enfin, thuis de duiven binnengeroepen en vol gas richting de Boterdijk in De Kwakel waar ik hartelijk werd begroet door Richard en Bob, de waakhond, die samen net aan een wandelingetje waren begonnen.

Paul, ijsberend door de tuin en koekeloerend in de lucht, liet merken dat beide mannen er zin in hadden en vol goede moed waren. Er waren afgelopen dinsdag 6 kanjers van duiven ingekorfd welke de voorgaande weken stuk voor stuk hadden aangetoond in bijzonder goede conditie te verkeren. Drie hele knappe bewezen duiven (waaronder “Jo” met o.a. een 8e Nationaal Perpignan 2017), een 5-jarige ouwe taaie en twee 3-jarigen die allebei 2 op 2 (Agen en Narbonne) op hun conto hebben staan in hun debuutjaar 2017.

Paul & Richard maken vandaag een prima uitslag met zeker 4/6 en wellicht internationaal 5/6 in de prijzen, terwijl ze een minuutje tekortkomen voor hun eerste ZLU bokaal dit jaar. Twee kinderen en twee kleinkinderen van hun superduif “Tim” (o.a. 1e Nationaal Cahors ochtendlossing 5.571 duiven en eenmaal op het kweekhok ontpopt als een ware topkweker) zorgden vandaag voor een big smile en een prima voorlopige uitslag volgens de meldlijst van de ZLU: 27, 151, 324, 404 tegen 3.544 duiven. Provinciaal in Noord-Holland is hun score 3, 14, 32, 44 tegen ongeveer 320 duiven en in de Fondunie 2000 (afdelingen 6 t/m 11 “alles boven de grote rivieren”) is het voorlopig 5, 34, 76, 92 tegen 748 duiven. Paul & Richard staan op de allereerste krachtmeting meteen alweer op de fondkaart terwijl “het seizoen nu echt kan beginnen”, want hun duiven hebben laten zien dat ze prima in orde zijn. Een mooie, nieuwe, jonge ploeg staat alweer te trappelen voor een harde Agen ZLU met NO wind volgend weekend. Het enige smetje vandaag op de prima generale repetitie van hun marathonseizoen was het ontbreken van “Jo” op het appel, maar een telefoontje van Richard “ze is er!” zorgde ervoor dat de kleppen rond 12:00 dicht konden en hun favorieten alle 6 het thuishonk weer hadden bereikt. Het “emmertje Baas-Berg” moet de rest doen en ervoor zorgen dat ze vanaf morgen alweer de hemel boven de hokken aan de Boterdijk onveilig maken. Het was een plezierige morgen met een stel fijne, gedreven, sportieve liefhebbers. Ik heb live meegenoten van een aantal machtige aankomsten, een mooie vroege duif op de klep zien knallen en prima afspraken voor het nieuwe veilingseizoen kunnen maken. Richard & Paul hebben toegezegd dat ze twee mooie ploegjes (zomer-) jongen uit hun topkwekers (waaronder uit “Vino” en Tim”) en hun kopvliegers van dit seizoen gaan veilen op www.pigeoncom.com en dat is geweldig nieuws! We gaan jullie volgen mannen…veel succes!

 

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?