Gertjan Rigter – Amstelveen: 1 van de allerbeste ZLU hokken in Noord-Holland, de Fondunie 2000 (de afdelingen 6 t/m 11) en Nationaal. Het is slechts een kwestie van tijd tot z’n echte grote Nationale doorbraak daar is. Bij sommige liefhebbers is dat geen vraagteken, maar een zekerheidje…Gertjan is er zo een. De superkwaliteit op de hokken in Amstelveen is een waarborg voor hele vroege duiven! Presteerde de gewezen ZLU Keizerkampioen van de Fondclub Noord-Holland, de Fondunie 2000 en de SNZH (Samenspel Noord- en Zuid-Holland) verleden jaar al buitengewoon met knettervroege duiven op Pau, Narbonne en Perpignan, het begin van dit zware seizoen smaakt deze topper naar nog veel meer lekkers. Hij heeft enorm veel zin in wat er nog komen gaat, want zijn duiven etaleren hun grote klasse met regelmaat en tonen aan in grootse vorm te zijn. 17 duiven zijn er ingekorfd voor de grootste klassieker van allemaal, “El Classico” Barcelona en ze waren stuk voor stuk tiptop in orde. Kanshebbers zijn het, kanshebbers voor een topnotering!

Gertjan draaide een paar prima tijdduiven op Pau, maar wist dat hij aan zijn stand verplicht was om veel beter te doen: lang liet het niet op zich wachten, want het afgelopen weekend knalde rond 08:30 op de vroege zaterdagmorgen een prachtig donkerkrasbont duivinnetje uit Gertjan’s beste lijnen op de klep. Supervroeg! Alleen verslagen door twee andere klasbakken uit Maastricht, vader en zoon Wijnands. Maar wat de prestatie van Gertjan’s nieuwe parel zo bijzonder maakt, is het feit dat ze op deze hele zware Agen ZLU in de verre overvlucht de 1e Provinciaal Noord-Holland tegen bijna 1.000 duiven, de 1e in de Fondunie 2000 (alle afdelingen boven de rivieren) en als klapstuk de 2e Nationaal tegen bijna 6.000 duiven wint met een snelheid van minder dan 900 mpm! Niet meer dan 126 oude duiven rondden de magische kaap van 800 mpm, de zwaarte van deze vlucht was enorm. En om dan op een afstand van meer dan 130km verder in het kielzog van de Nationale winnaar uit Maastricht steenvroeg te arriveren getuigt van bijzonder grote klasse!

Uit deze parel en alle andere klasbakken van Gertjan, komt een ploeg zomer- en late jongen in een hele mooie veiling op Pigeoncom. Die toezegging is binnen en daar verheugen we ons enorm op omdat we weten dat de slagingskans met deze duiven enorm groot is. De duiven van de Gebroeders Jacobs (Super Barca 621 / Mont Ventoux (recent Nico vd Hurk 1e Nationaal en Internationaal Narbonne 2017) en Nico Volkens (Sam de Jong, het Noordhollands fondsoort: 100 x 10 en Bonte Koppel) en wijlen Nol Hendriks (Hendriks-Meijberg) die o.a. de Champ(ion) van wijlen Fons van Ophuizen kochten welke ook in de stamboom van de 2e Nationaal Agen zit en als laatste “de 091” (kleinzoon “Oud Doffertje” van Adrianus van der Wegen) zijn een perfecte mix van taaiheid, geweldig orienteringsvermogen, kracht en duurvermogen. Het zijn de ingredienten waar een moderne 1000-1200km marathonduif over moet beschikken. Hennie de Vries, de duivencompagnon van Gertjan en eigenaar van het 5-sterren kweekhok is de paradepaardjes extra goed aan het vertroetelen zodat er in het aankomende veilingseizoen een prachtige groep jonkies aangeboden kan gaan worden. Dat kunnen we aan beide stielmannen wel overlaten! Gertjan heel veel succes de komende vluchten, we rekenen op nog een stel ZLU bokalen…!

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?