Team van Ginkel winnen Nationaal en Internationaal Agen 31.254 duiven !!

 

Agen: onder een licht bewolkte maar windstille hemel werden de 31254 “strijders” van Agen gelost. In Veenendaal zal het op dat moment nog zeer rustig geweest zijn, doch daar kwam na 22:03 uur verandering in. Toen plots een duif op het dak van het hok viel tussen de aankomsten van Perigieux! Mees dacht eerst dat het er nog eentje van Pau was die achtergebleven was van de week voordien, maar het bleek de Internationale winnaar van 2024 te zijn. Eerste melding in lokaal NIC De Lingebode Randwijk, de rollercoaster zette zich in gang en van alle kanten kwamen de felicitaties binnen gerold via appjes en mails. De telefoon rinkelde continue en de champagne kon ontkurkt worden want een 1e Nationaal, laat staan een 1e Internationaal win je nu eenmaal niet iedere week. Team Van Ginkel, vader Mees en dochter Eline, gaan de geschiedenisboeken in door het winnen van Internationaal Agen tegen maar liefst 31.254 duiven ! Op een afstand van 964,369 km aan een snelheid van 1149,73 mpm !

Team Van Ginkel !
Bestaat uit dochter Eline en papa Mees, hun passie is de overnachtfond en de kolonie bestaat voor 95 % uit duiven afkomstig van hun mentor Piet De Vogel uit Oude Tonge. Ze spelen zowel de NPO Middaglossingen en de ZLU Ochtendlossingen. Op dit moment worden ook jaarlijks een 20 tal jonge duiven getest van het sateliethok Piet de Vogel. Sinds 2001 werd er al richting IJzendoorn gereden en sindsdien komen er ieder jaar duiven naar Veenendaal !

.

Afstamming winnaar Agen !
De vader “MARATHON 80” en de moeder “PATSERTJE” van “LADY AGEN” werden beiden gekweekt uit twee rechtstreekse Piet de Vogel duiven. Als voorbereiding kregen de duiven een aantal vitesse en midfondvluchten voorgeschoteld en was Mees ook te zien in Hank waar de duiven voor Melun ingekorfd kunnen worden met 1 nacht mand om ze goed klaar te stomen voor de NPO en ZLU vluchten !

.

Algemeen !
De voeding bestaat grotendeels uit de Matador mengelingen. De laatste vier dagen voor de inkorving worden de duiven opgevoederd in afzonderlijke potjes met HE van Matador.
Voor het seizoen gaat men op consultatie bij de man in de “witte jas” en indien er iets hapert zal men ingrijpen. Ingeent worden de duiven jaarlijks tegen Paramixo. Klein detail; voor de eerste inkorving van een overnachtvlucht krijgen de duiven een Belga Magix pil opgestoken !

2023!
Dat ze in Veenendaal niet aan hun proefstuk toe zijn bewijzen de resultaten behaald in 2023:
67° Afd. Limoges
27° Afd. St Vincent
12° + 83° Afd. Ruffec
15° + 83° Afd. Cahors
12° + 14° + 85° + 86° Afd. Bordeaux
48° Afd. Bergerac

Bij deze nogmaals van harte proficiat aan Mees en Eline voor hun waanzinnig mooie overwinning !

Rudy Fosselle

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?