Van Code rood voor België, code geel voor een gedeelte van Nederland, aflopende vervoersververboden voor Nederland, duivensport in Nederland !!


Code geel voor Nederland !


De favorieten van Jan hebber er wel zin !


Code rood voor België !

 

In goed onderling overleg tussen inrichters werd ook op deze “niet Nederlandse dag “ duiven ingekorfd. Hulde aan onze mannen die reeds vanaf 06.00 uur in Rucphen aan de poort stonden.

Dank U wel namens de Nederlandse ZLU liefhebber !

 

De WCS werkzaamheden van de ZLU, misschien een hint aan het NPO bestuur,

kom ook eens kijken, honderden gingen U voor !!

Onderstaand het werkverslag van onze vervoersman ter plekke, Ron Krijgsman.

Goedemiddag collega‘s,
Vanochtend stond ons een snikhete dag te wachten tijdens het omvangen van de 3338 Marseille gangers…We hadden ons goed voorbereid op de warmte en ook voor onze gevleugelde vrienden natuurlijk. Het ophalen van de duiven in de lokalen hadden we al op 20 duiven per mand gezet en voor transport op 16 per mand. Het omvangen en controleren verliep wederom buitengewoon vanochtend en was eigenlijk ook zo weer voor mekaar. De duiven hebben nagenoeg constant vers water aan de manden gehad tijdens het omvang proces wat nu zeker geen overbodige luxe is voor mens en dier. De vrachtwagens extra voorzien van meerdere grote watertonnen wat nooit geen kwaad kan om teveel in de auto‘s te hebben tijdens de reis. De vooruitzichten zijn wederom weer veelbelovend voor een mooie vlucht.

Omstreeks 11:30 uur waren wij klaar met omvangen en laden van de eerste vrachtwagen waarop 182 volle manden zijn geladen. Omstreeks 12:25 is de vrachtwagen uit Duitsland gearriveerd en hierop hebben wij de laatste 26 volle manden bijgeladen. Tevens op deze wagen ook alle 40 Duitse vuile manden geladen en na controle van de watertonnen zijn we huiswaarts gekeerd. Totaal volle manden 208 stuks. 208 x 16 duiven.

Met vriendelijke groet,
Ron Krijgsman

===============

Net afgeladen om de WCS check te ontvangen !

 

Water, water en alleen maar water !!

Na de WCS controle waterbakken vullen !

 

Mooi voorzien van alles wat onderweg nodig is !
Ons “geheim “ wapen de balkjes !

 

Einde vervoersverbod, eindelijk weer duiven spelen !

 

Beste sportvrienden,

Vanmorgen vroeg ‘uit de veren’ om duiven te korven. U leest het goed. Vanwege de vogelgriep beperking voor het gebied waar wij wonen konden wij de laatste 5 weken geen duif korven. Wij waren vanaf vandaag, 00:00 hr, weer in de gelegenheid om aan wedstrijden mee te doen. Wat betekende dat wij Marseille gisteravond niet konden korven.

 

Dankbare en gelukkige liefhebbers ter plekke !

In overleg met de Zuid Limburgse Unie en P.V. de Voordevliegers te Voorthuizen konden wij toch onze duifjes meegeven. Vanmorgen om 07.30 konden wij korven in Voorthuizen, gezamenlijk 7 liefhebbers. Van daaruit zijn wij naar Rucphen gereden, m’n pa, Wulfert en ik, waar wij de duiven hebben aangeleverd in de loods van afdeling Brabant 2000. Dat werden wij gastvrij ontvangen door Ron Krijgsman en alle overige mensen die druk waren om alle duiven te registreren, te voorzien van water en voer, laden in de vrachtwagen.

Dikke maar dan ook een hele dikke pluim voor de organisatie aldaar!! De duiven zitten bij de ZLU ruim in de mand, tijdens transport wordt er al jaren rekening gehouden met warmteafgifte door de duiven in de vorm van extra ruimte tussen de manden, de duiven hebben bijna continu water ter beschikking en worden aldaar al gevoerd voor ze de wagen ingaan. Zag er echt top uit! Langs deze weg dank aan de vrijwilligers van P.V. de Voordevliegers en aan de ZLU voor het mogelijk maken om onze duiven toch te korven! Grandioos

 

Woensdagmiddag aankomst te Macon om 15.00 uur

Lekker in de schaduw, wat willen we nog meer !!

 

De losplaats te Marseille op donderdagmorgen om 8.00 uur !

Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten.

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?