.
.

Het nakomertje op de ZLU vluchten 2022, om de Pipa rankings en int. kampioenschappen op orde te houden ! Dit ontvangen bericht kondigde de gewijzigde aantallen duiven aan per korf: Belangrijk bericht t.a.v. de inkorvingsburelen voor ST. VINCENT van 15 juli e.k .

Als voorzorgsmaatregel op de aangekondigde hittegolf van komende week, vraagt de Belgische Verstandhouding aan ALLE inkorvingsburelen om het aantal duiven per mand te beperken tot 16 (i.p.v. 18).

.
.
Ook hier krijgt een groot aantal liefhebbers mee te maken, Sterkte !

.

.

.

.

.
De ophaaldienst in Klaaswaal, steeds alles netjes op orde !

.

.
In de loods van Brabant 2000 is tijdens de WCS check werk zat.

.

.
Wachtend op wat nog te komen gaat !

.

.
Oude en jonge rakkers !!

.

.
Een goed teken als de H. Geest erbij is !!

.

.
Die moet zeker de losplaats halen !

.

.
Netjes geladen zoals het hoort !!

Het verslag van onze Ron, vervoer coördinator ter plekke:

Vandaag stonden er een 2307 duiven klaar om gecontroleerd te worden in de loods te Rucphen voor de vlucht vanuit St Vincent. Deze vlucht is door de ZLU weer opgenomen in het vluchtprogramma mede door de grote roep van onze achterban. Deze vlucht vanuit St Vincent telt namelijk overal voor mee op de internationale kampioenschappen. Om deze reden is vanaf 2022 wedvlucht St Vincent weer mogelijk binnen de ZLU. De deelname lijkt wat aan de lage kant, maar is denk zeker met in het achterhoofd genomen de moeilijke vluchten van afgelopen weekend en het warme voorspelde weer voor aankomende vrijdag/zaterdag zeker niet onlogisch. Desalniettemin een kleine 389 duiven minder op deze internationale klassieker vanuit St Vincent ten opzichte van de laatste editie 2019. Alle duiven werden weer voorzien van de controles en schone reismanden voor de tocht richting St Vincent. Alles liep zoals gewoonlijk weer buitengewoon met deze fantastische groep vrijwilligers die dit jaar in en jaar uit weer verzorgen voor de Nederlandse fondspelers. Rond de klok van 9:45 uur waren de duiven gecontroleerd en geladen. Vanuit Duitsland zijn de Duitse duiven bijgeladen en is een volle auto afgereisd vanuit Rucphen met in totaal aantal manden 144 stuks.

.
==================================================================

.

.

ST. VINCENT wordt TARBES

Momenteel wordt het Franse Departement La Gironde – de streek rond Bordeaux – geteisterd door hevige bosbranden. Ondanks de enorme inspanningen van de plaatselijke brandweerkorpsen is de brand nog steeds niet onder controle, wel integendeel. In dergelijke omstandigheden vinden wij het onverantwoord om morgen (vrijdag) duiven te lossen in St. Vincent. Na overleg met en akkoord van de Voorzitter van het Nationaal Sportcomité K.B.D.B. en van onze buitenlandse Partners, heeft de Belgische Verstandhouding beslist uit te wijken naar TARBES.

Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten.
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?