Inmanden : maandag 27 juni
Los : vrijdag 1 juli

Internationaal georganiseerd door: LES AMIS DU BORDEAUX TÉLÉVIÉ

GPS Coördinaten: Noord + 435318.0 Oost + 010023.0

Losplaats : Hippodrome van Beaumont de Lomagne.

Bordeaux oude is zowel internationaal en ZLU alleen voor oude duiven. Oude en jaarlingen op één poulebrief is niet toegestaan. Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

De vrachtkosten bedragen € 4,65 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag op papier € 8,00 en is niet verplicht. Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

Op deze wedvlucht is geen dubbeling duivinnen.

Extra ereprijzen:

  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden  (1 prijs)
  • Prijswinnaar met de verste afstand, prijs behaald per tiental (1 prijs)

De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4  jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen.

Door de internationale inrichter worden drie geldprijzen beschikbaar gesteld voor:

  • 1e internationaal € 150,00
  • 2e internationaal € 100,00
  • 3e internationaal €   50,00

Voor de snelste Nederlandse duif stelt de internationale inrichter € 75,00 beschikbaar. De prijzen dienen zelf te worden afgehaald.

 

Weet U nog wie de winnaar was van AGEN OUDE  in 2017 ?

GERO DIJK, UIT ALBLASSERDAM WINT NATIONAAL EN INTERNATIONAAL AGEN OUD

 

Voor Agen 2017 zijn de duiven en liefhebbers qua geduld trouwens flink op de proef gesteld. De lossing was voorzien op vrijdag 30 juni en ze gingen pas dinsdag 4 juli los. Eerst was het vooral in onze contreien slecht weer en later in de regio van de lossingsplaats. Maar op dinsdagmorgen was hij daar dan die strak blauwe hemel en dus konden de duiven om 7 uur vertrekken bij een licht oostelijk windje. Al snel werd het zomers warm zodat de duiven het flink zwaar kregen. Rond Parijs draaide de wind naar westelijke richting. Rond de grens van België en Franrijk vielen de eerste duiven op de kortste afstanden van goed 700 km rond 18 uur. Snellere duiven werden daarna steeds westelijker en op grote afstanden gedraaid. En op de grens van de provincies West- en Oost-Vlaanderen vielen de snelste Belgische (oude) duiven in Ruiselede, Elene en Deurle op zo‘n 787 km. Met snelheden van 1149, 1148, 1146 voerden ze lang de internationale ranglijsten aan. In Nederland vielen de eerste Agen duiven in Zeeland en dat lag ook in de lijn van de snelste Belgische duiven. Eerst pakte Martin de Poorter in Sluis op 817 km een oude duif aan 1120 m en daarna Chris Paauwe in Kruiningen op 846 km aan 1124 m. Het leek er daarna op dat de Nederlandse Agen gangers de Belgische kopduiven niet meer konden kloppen. Totdat … de verrassende melding uit Alblasserdam kwam. De naam Gero Dijk verscheen bij de melding. Om 19.54 uur werd zijn NL2014-1049775 geklokt op bijna 905 km. Aan 1169 m.p.m. wint hij ruimschoots bij de oude duiven en internationaal is het ook allemaal goud dat er blinkt daar er geen snellere overjarige of jarige duiven zijn. En op de uitslag zal men kunnen zien dat Gero Dijk slechts één oude duif korfde. Hij is bepaald geen gekende grote-fondspeler en het is nog straffer want hij korfde voor de eerste keer op een ZLU-vlucht. En met één oude duif en twee jarige weduwnaars toog hij naar het inkorfcentrum in Hendriks Ido Ambacht aan de andere kant van de rivier de Noord.

Weer Agen
De vlucht Agen was dit jaar al eerder een hoogtepunt binnen de familie Dijk want een week eerder werd de middaglossing Agen vervlogen die om 10.45 uur gelost werd en broer Michael had daarop vier duiven gekorfd. Hij kreeg met een nachtelijke aankomst te maken en kon om 4.45 uur klokken. Maar omdat zijn telefoon niet goed werkte om te melden ging hij naar huis van Gero en Evelien en bonkte daar op de deur terwijl het echtpaar van het lawaai schrok en opstond om te zien wat er was. Michael vliegt op de naam van zijn vriendin en scoorde op die Agen de 6e prijs tegen 2181 duiven met nog twee andere duiven met 4 mee op tijd. Nu heeft Alblasserdam een knappe historie op de grote fond. Gero haalde de naam van Daan de Kok voor mij aan toen ik over een bekende naam van 40 jaar geleden spraak. Later hebben de gebr. Veth, Bol en Metz ook op die discipline knap weten uit te pakken. Drie jaar terug won Ineke v.d Rhee er nationaal Pau terwijl ze met man Adrie toch de belangrijkste pijlen op de programmavluchten richten.

 

 

 

 

De 10 geboden, niet van Mozes maar van :

Albert Poulisse.
Wonende te: Velddriel/Kerkdriel
Provincie: Gelderland


                                                          Albert op wacht !

 

1. Hoe is de voorbereiding seizoen 2022 verlopen ?

Tot nu toe prima De afdeling geeft voldoende ruimte tot africhten. Samen met afdeling 2, Chris v.d.Linden, organiseren we al jaren een africhtingsprogramma in goed overleg tussen afdeling 7 en afdeling 2. Zaterdagmiddag korven en zondag los. Dit wordt door de fondspelers enorm gewaardeerd, zij komen vanuit het gehele land korven bij ons in Velddriel.

 

2. Verzorgt U de duiven alleen of  krijgt/heeft U hulp van derden ?

Ik doe alles alleen !

 

3. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?

Circa 100 duiven, Ik verdeel ze in ploegen om aan alle 7 ZLU vluchten te kunnen deelnemen. Middaglossing doe ik niet meer. In principe gaan ze 2x mee.

4. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?

Bij onszelf PV de Maasbode Kerkdriel/Velddriel. De duiven worden hierna naar Oss aangevoerd. Wekelijks ontmoet ik eigen leden allemaal ZlU toppers, Gerard van Tuyl, Gerard Schalkwijk, Gertjan Knoop,Theo de Ruiter, Jan van Brienen, Kleef- Hol, Jan Hooymans en nog vele anderen.

 

5. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?
Natuurlijk, liefst Barcelona !!

 

6. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?
Zeer zeker !!


                                                  Genieten van je duifjes !

 

7. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?

Ik volg de vlucht NIET. Ik ga pas kijken als ikzelf een duif heb. Als de uitslag van een wedstrijd al bekend is, dan is de spanning er toch al vanaf. Mensen die bellen dat ze al een duif hebben, daar kan ik niet tegen en daarom staat mijn telefoon uit. Ook andere letters mogen van mij hun telefoon niet aan laten, anders zijn ze niet welkom. Klinkt misschien hard maar ik wil het beleven. Het is maar 6 weken en daar doe ik het hele jaar mijn best voor. Ik laat het moment suprême dan ook niet door een ander vergallen.

 

8. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?

Zowel Nationaal als Internationaal !!

 

9. Hoe ervaart U de huldiging op de ZLU Sterrenshow ?

Mooi om erbij te zijn !

10. Zijn er nog verbeter/aanpassingspunten inzake de ZLU organisatie op te noemen ?

Bij de ZLU worden de prestaties nog gewaardeerd. Dat is de basis van jullie succes. Houdt dit vol. Zodra men hieraan gaat tornen is het snel gedaan, zie NPO. Jaren werd er aan geklungeld en vele switchten over naar het internationale spel van de ZLU. Beschaam dit niet. Selecteer door, ook binnen Uw bestuur en zorg voor een prominente stalmeester met verstand van duiven en die zich inleest over de te huldigen liefhebbers, zodat zij zich echt gewaardeerd voelen. Met weemoed denk ik terug aan de laatste goede stalmeester Dhr. Engelbert Jennekens. Hij sprak zijn talen, wist de kampioen op waardige wijze te huldigen met aandacht van de zaal en tussendoor een show orkest dat zorgde dat de dames konden dansen. En ook hij was op tijd klaar. Veel respect dwong hij hiermee af. Helaas kunnen dat er maar weinig. Mijn advies, ga op zoek naar zo’n man en de ZLU zal zich nog lang kunnen wentelen in een grote belangstelling.
Dit is opbouwende kritiek. Heel veel succes en hopelijk tot op het podium van de grote fond.

Aldus Albert Poulisse

 ================

 

Ja sportvrienden, en waar doen we het allemaal voor, juist voor de erkenning van ons werk, onze hobby, en een plaats op het ZLU erepodium 2022.

 

 

Sportvrienden,

Deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:

 

PIGEON PIXELS FALCO EBBEN

 

De Zuid Limburgse Unie, al meer dan 63 jaar een begrip in de Nederlandse duivensport !

Reporter van het verslag van Agen oud is: Ad van Gils

 


Dank zij de medewerking van duivensportblad De Duif worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in De Duif.


Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer,  Pr. ZLU vluchten.

 

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?