Inmanden: maandag 04 juli
Los : vrijdag 08 juli

Internationaal georganiseerd door: BELGISCHE VERSTANDHOUDING

GPS Coördinaten: Noord + 413311.7 Oost +021658.0

De vrachtkosten bedragen € 6,45 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten.
Internationale uitslag op papier € 8,00 en is niet verplicht. Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

Deelname jaarlingen is niet toegestaan.

Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen. – internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag

Extra ereprijzen:

  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden (1 prijs)
  • Prijswinnaar met de verste afstand, prijs behaald per tiental (1 prijs)

De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen.

Ereprijs voor de eerste prijswinnaar is beschikbaar gesteld door:

EDI HEIMBACH – EUSKIRCHEN


Weet U nog wie de winnaar was van Barcelona in 2017 !

LEON ROKS UIT STANDDAARBUITEN

ZEGEVIERT OP INTERNATIONAAL BARCELONA MET ZIJN DON LEO


Prachtige beelden van de lossing aan de stranden van Barcelona waren en zijn te zien op de website van de ZLU en op de achtergrond zien we de hoge skyline van de Catalaanse hoofdstad. Razendsnel trokken de duiven hoog op en gingen ze noordwaarts om de hele zware thuisreis (zoals later zou blijken) te aanvaarden. De eerste melding kwam pas om 11.08 uur vanuit de uiterste noordoostpunt van Frankrijk tegen Duitsland aan en ten noorden van Straatburg. Op 955 km haalde de duif van Ungerer en zoon daar een snelheid van 802 m.p.m en dat zou veel later goed blijken voor de 2e prijs internationaal. In dezelfde hoek werd een uur later de tweede duif geklokt om 12.06 uur. De derde duif die op de internationale tabellen kwam was de zesjarige nestdoffer van Leon Roks uit het West- Brabantse Standdaarbuiten die om 12.58 uur zijn ‘Don Leo‘ kon klokken en die op 1188 km tot een snelheid van 882 m.p.m kwam. Heel België nog niets en dan al een duif uit Nederland? Leon moest toen wachten of de overvlucht in Nederland hem nog kon kloppen en daar werden zes duiven in de top-10 geklokt maar vele uren later en aan veel lagere snelheden zodat het internationale goud voor Leon Roks binnen was. En vanaf toen werd zijn winnende doffer de meest geviseerde duif van de wereld!

Juist thuis
Leon Roks was zelf net goed tien minuten thuis toen hij uit het westen een duif zag aankomen en aanvankelijk dacht hij dat het een duif van Pithiviers was waarop hij een ploegje latere duiven mee had. Toen de duif op de plank viel zag Leon dat het zijn ‘405 was die hij op Barcelona had gekorfd. De doffer leek hem aan te kijken met de gedachte: “Baas ken je mijn niet meer?‘‘ Op dat moment had Leon Jan van Vlimmeren in Zegge aan de lijn en toen hij besefte dat het een Barcelonaduif was riep hij uit: “Ik word gek, dit kan niet waar zijn!” Slechts twee duiven waren nog niet zo lang vanuit Frankrijk gemeld en dan kan men niet een Barcelonaduif in Nederland klokken was zijn gedachte. Het bleek wel degelijk zijn NL10-3025405 te zijn die van een ploegje van vijf duiven als 2e-getekende was gekorfd.

 Seizoen 2022.

De 10 geboden, niet van Mozes maar van :

John Vos, vliegend onder de naam Combinatie Vos – van Wanrooij (vanaf 2017)
Wonende te : Geffen
Provincie : Noord-Brabant

Ik ben getrouwd en heb twee zonen van 25 en 27 jaar oud die beiden niks hebben met de duivensport maar wel geïnteresseerd zijn betreft de prestaties. We vliegen uitsluitend ZLU vluchten omdat we dit de eerlijkste vluchten vinden en omdat meerdere vluchten niet passen met de werkzaamheden bij de Comb. v. Wanrooij die ik heb waar de focus ligt bij het dagfond en het jonge duivenspel. De ZLU duiven zijn gehuisvest op mijn eigen adres in Geffen.

 

We zijn nog steeds een hok in opbouw maar leggen wel de lat zo hoog mogelijk. Ons spel systeem staat vermeld onder punt 1. En dan worden ze gekorfd voor de eerste vlucht op jongen van een paar dagen. We hebben een 30 tal kweekkoppels en ik speel een 150 jongen in voor het volgend seizoen. Seizoen 2021 hebben we alleen op de natoer gekorfd met daar bij de vlucht Orleans. Liever zou ik met de vroege tour mee doen, maar dat komt niet uit met de wedvluchten. De duiven krijgen volle bak tijdens het seizoen.

1. Hoe is de voorbereiding seizoen 2022 verlopen ?
De aanloop naar dit seizoen was best wel spanend, omdat ik half december ben opgenomen in het ziekenhuis betreft een on stoken alvleesklier ontsteking. Kort erop voor de tweede keer met daarbij een abces. Totaal 5 weken opgenomen geweest. Gelukkig net op tijd hersteld om aan de voorbereiding te beginnen. De vliegduiven zijn 7 maart gekoppeld om de jarige een broedbak te geven. Na een kleine 14 dagen broeden alles weer op weduwschap. Dit met de broedbakken gesloten en de zitkapjes ervoor. Zo spelen we ze in tot om in mei ze weer te koppelen om op stand te krijgen.

a Ja, je kan in het weekend met de wedvluchten meedoen volgens programma en er worden midweekse vluchten georganiseerd.
b Ja, ik breng ze een paar keer weg voor de eerste africhtingsvlucht. 14 dagen voor de ZLU vlucht worden ze ook nog wat extra getraind.

2. Verzorgt U de duiven alleen of krijgt/heeft U hulp van derden ?
In principe verzorg ik de duiven alleen. Alleen omdat ik hulp heb gehad tijdens mijn ziekte blijft mijn vader wat mee helpen met 1 of twee hokken schoon te maken.

3. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ? De vlieg ploeg bestaat uit 76 koppels.

a. Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom ?
b. Zo nee, waarom niet ? Ik heb geen verschillende ploegen samen gesteld. Dit omdat ik ook mede hokverzorger ben bij de Combinatie v. Wanrooij. Daarom moet het zo simpel mogelijk zijn. Dus de 76 koppels zitten verdeeld 5 hokken met alle deuren open zodat als ze thuis komen niet verkeerd kunnen zitten.

4. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?
Ik korf in Oss in ver.nr 2139 Vrienden van de fond. Er korven daar verschillende toppers in o.a.
Jeroen v. Heumen – Comb. v. Schijndel en Znn – A. v Leuken – Gebr, Janssen Gennep, Nico Pronk – Comb. Kroon & Erren – Comb. Verhagen v/d Steen, Versteegde – Dommelen.

5. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken“ ?
Nee, maar ik vindt Agen en Narbonne wel spannend omdat dan alle jaarlingen mee gaan.

6. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?
Ik denk dat het aantal zo klein mogelijk moet blijven omdat je dan de meeste zuurstof behoud.

7. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?
Via de ZLU site (meldprogramma).

8. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?
Nationaal, omdat ik internationaal niet altijd eerlijk vindt.

9. Hoe ervaart U de huldiging op de ZLU Sterrenshow ?
Is gezellig en goed verzorgd !

10. Eigen verhaal.
Zijn er nog verbeter/aanpassingspunten inzake de ZLU organisatie op te noemen ! Gevarieerd voer met grit tijdens het vervoer.

Aldus John Vos.

============

 

Ja sportvrienden, en waar doen we het allemaal voor, juist voor de erkenning van ons werk, onze hobby, en een plaats op het ZLU erepodium 2022.

Sportvrienden,

Deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:

PIGEON PIXELS FALCO EBBEN.

De Zuid Limburgse Unie, al meer dan 63 jaar een begrip in de Nederlandse duivensport !

Reporter van het verslag van Barcelona is:

Ad van Gils.

Dank zij de medewerking van duivensportblad De Duif worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in De Duif.

Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?