VOORBESCHOUWING WEDVLUCHT NARBONNE

Inmanden: maandag 24 juli
Los : vrijdag 28 juli

Internationaal georganiseerd door: CUREGHEM CENTRE

.

GPS Coördinaten: Noord + 430836.0 Oost + 030000.0

De vrachtkosten bedragen € 4,80 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag € 8,00 en is niet verplicht. Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd. Als u een uitslag wenst van de oude duiven en jarige duiven dan dient u op de poulebrief bij uitslag een 2 aan te geven, zet u een kruisje dan ontvangt u de uitslag van de oude.
Deelname met jaarlingen toegestaan in het ZLU- concours.
Internationale zijn twee aparte concoursen voor oude en jaarlingen. Indien u de jaarlingen niet wilt poelen dan kunt u internationaal volstaan met een poulebrief, oude en jarige. Wilt u op de jaarlingen wel poelen dat moet u een aparte poulebrief internationaal invullen

Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen. Oude en jarige duivinnen vliegen Internationaal in een concours
– internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag.

Extra ereprijzen:

  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden (1 prijs De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen.
Ereprijs voor de eerste prijswinnaar is beschikbaar gesteld door: AFDELING LIMBURG

Wist U nog wie de NARBONNE winnaar van 10 jaar geleden was ?

Adri van der Bijl (Jr) uit Woerden zegeviert op Nationaal Narbonne ZLU

Narbonne ZLU2013 kende weer een toename van het aantal duiven ten opzichte van 2012 toen er nationaal 4.303 duiven werden ingetekend. Dit jaar waren dit er 4.508. Nadat er de laatste weken toch zware vluchten zijn geweest weer een respectabele toename. Narbonne kon vrijdag om 7 uur worden gelost met een goed zicht en haast windstil. Op de vluchtlijn zou de wind veranderlijk worden en in de loop van de dag een stijgende temperatuur naar tropische waarden. Op de route zouden ze zeker wel een buiencluster tegen kunnen komen. De eerste melding kwam uit Criqueboef sûr Seine in de buurt van Rouen. Hier klokten moeder en zoon Coris een duif om 16 uur 01 op een afstand van 700 km. Dit gaf een snelheid van 1293 m/min. In Chapelle-Lez-Herlaimont, in zuid Oostelijk België, werd door Wargnies Didier een duif geklokt welke een snelheid behaalde van 1359 m/min op een afstand van 821 km, tijd 17 uur 04. De bakens waren gezet. De Nederlandse liefhebbers konden gaan rekenen en de verwachting was dat er even na 18 uur op de kortere afstanden moest worden geklokt om te winnen. De eerste melding kwam vanuit Maastricht en werd gedaan door Harry en Roger Wijnands, evenals verleden jaar. Geklokt om 18 uur 14 op een afstand van 879 km. De snelheid van hun duif 1304 m/min. Toen werd het wachten of er op de verdere afstanden nog snellere duiven zouden gaan vallen. Van de eerste tien meldingen kwamen er 6 uit het westen en 4 uit het oosten. Uiteindelijk zou het Adri van der Bijl Jr. uit Woerden in de provincie Utrecht zijn, die de lijst van de meldingen ging aanvoeren. Hij klokte zijn donkere kras doffer “Lex” om 19:27:15 uur nadat hij een afstand van 1003.604 km overbrugd had. Het zou de duif worden met de hoogste snelheid van 1343.06 m/min. De nationale zege voor Adri van der Bijl was een feit.

Deze opnames zijn van eind 50e jaren, begin 60e jaren, nu precies 65 jaar geleden na de oprichting van de Zuid Limburgse Unie in 1958 in de Zuid Limburgse mijnstreek

Ook ondergronds is er communicatie noodzakelijk !!

De 10 geboden, niet van Mozes maar van : Mevr. Troisfontaine (Twan Troisfontaine)

Wonende te: Reijmerstok
Provincie: Limburg
GSM.nr.: (+0031) (0)620701202

1. Hoe bent U verzeild geraakt in de duivensport ?
De duivensport heb ik (Twan) met de paplepel ingegeven. Vanaf vijf jaar was ik al “besmet” met het duivensport virus. Vroeger speelde ik samen met mijn vader en oom onder de naam Trio Troisfontaine. Later heb ik ook mijn vrouw kennis laten maken met de wereld van duivensport. Zes jaar geleden zijn wij verhuisd naar het dorpje Reijmerstok en zijn we gestart met de fondduiven. Ook deel ik mijn liefde voor duiven samen met mijn oudste broer Guus Troisfontaine. Hij is iedere dag met de verzorging bezig.

2. Hoe was Uw 1e kennismaking met de ZLU vluchten ?
Mijn eerste kennismaking met ZLU vluchten was ongeveer 6 jaar geleden. Het prettige aan ZLU vluchten vind ik dat de duiven in de ochtend gelost worden. Ik ben zelf geen fan van lossen in de middag.
3. Hoe is de voorbereiding seizoen 2023 verlopen ?
De voorbereiding voor seizoen 2023 verliep erg stroef. We hadden veel last van roofvogels. Daardoor heb ik de duiven weinig kunnen laten trainen.
4. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?
Onze vliegploeg bestaat op dit moment uit 80 duiven. Er zullen 40 deelnemen aan de ZLU vluchten. Ik heb ze niet in ploegen gesplitst. Ik mix mijn ploeg van verschillende hokken. Ze zitten allemaal door elkaar en dat werkt goed voor ons.
5. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?
Wij korven in bij L´Hirondelle te Gronsveld Als je hart voor de duivensport hebt, dan ben je in mijn ogen al een topper.

6. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?
Mijn lievelingsvluchten waar ik ieder jaar naar uit kijk zijn: Agen, Barcelona en Marseille. Maar ik probeer bij iedere vlucht wat duiven mee te zetten.
7. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?
Absoluut. Vooral de rieten manden van de ZLU vind ik geweldig. De duiven zitten ruim en dat geeft ze net wat meer comfort.

Foto uit de bekende “oude doos “!
8. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?

Via de ZLU site.

9. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?

Eerst nationaal en dan kijken we wel verder

10. Ik wens iedereen veel plezier in de duivensport en een goed seizoen!
Aldus deze combinatie.
En waar doet de ZUID LIMBURGSE UNIE dit allemaal voor, goed geraden, voor jullie kampioenen !

En hier doet de “ZUID LIMBURGSE UNIE “het voor !

Sportvrienden, deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:
PIGEON PIXELS FALCO EBBEN.

De Zuid Limburgse Unie, al meer dan 64 jaar een begrip in de Nederlandse duivensport !

Reporter van het verslag van Narbonne is:

Marcel Görtzen.

Ook deze reportage staat straks in “ Het Spoor der Kampioenen “.

Dank zij de medewerking van duivensportblad De Duif worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in De Duif.

Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?