Inmanden: maandag 25 juli
Los : vrijdag 29 juli

Internationaal georganiseerd door: L‘INDEPENDANTE LIÈGE

GPS Coördinaten: Noord + 430836.0 Oost + 030000.0

De vrachtkosten bedragen € 4,80 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag op papier € 8,00 en is niet verplicht.( zie inkorf instructie kosten uitslagen) Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

Als u een uitslag wenst van de oude duiven en jarige duiven dan dient u op de poulebrief bij uitslag een 2 aan te geven, zet u een kruisje dan ontvangt u de uitslag van de oude.

Deelname met jaarlingen toegestaan in het ZLU- concours.

Internationale zijn twee aparte concoursen voor oude en jaarlingen. Indien u de jaarlingen niet wilt poelen dan kunt u internationaal volstaan met een poulebrief, oude en jarige. Wilt u op de jaarlingen wel poelen dat moet u een aparte poulebrief internationaal invullen

Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen. Oude en jarige duivinnen vliegen Internationaal in een concours
– internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag.

Extra ereprijzen:

  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden (1 prijs)
  • Prijswinnaar met de verste afstand, prijs behaald per tiental (1 prijs)

De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen.

Ereprijs voor de eerste prijswinnaar is beschikbaar gesteld door:

AFDELING LIMBURG

Weet U nog wie de winnaar was van Narbonne in 2017 !

NICO VAN DEN HURK UIT OSS
ZEGEVIERT OP NATIONAAL NARBONNE ZLU EN INTERNATIONAAL
WINNAAR IN DE CATEGORIE “JAARLINGEN”

Gelukkig kon dit jaar de internationale wedvlucht Narbonne ZLU op vrijdag 28 juli op tijd en stond gelost worden. Nu gingen de manden al om 6.45 uur open en de duiven kenden een snel vertrek.Op de losplaats was er een hoog wolkendek met zeer goed zicht en de wind waaide zwak vanuit het noord-noordwesten en zou later ruimen naar zuidwest. Schijnbaar had men nu geen last van de droge, koude en sterke wind de zo genaamde ‘tramontane‘ (de overkant van de bergen) in deze regio. Hierin kunnen windvlagen voorkomen van meer dan 150 km per uur. Vorig jaar blies deze wind om het hardst en mede hierdoor was men gedwongen om twee dagen uit te stellen en zelfs naar een kortere losplaats Bram uit te wijken. Waren er vorig jaar in Nederland nog 5.042 duiven ingemand voor Narbonne, nu was de deelname helaas weer iets verder teruggelopen en wel naar 4.589 duiven. Internationaal kon de organisatie van L‘Independante de Liège in samenwerking met Cureghem Centre toezien op een toename naar 18.927 duiven. Het was net 16.45 uur toen de eerste duif werd gemeld in Reichshoffen ten noord-oosten van Straatsburg in Frankrijk. Jacky en Sylvi Gasser klokten hun duif op een afstand van 738 km en dit liet een snelheid uitrekenen van 1229 m/min. Al snel kwamen er ook meldingen uit het zuid-oosten van België. En hier liet Guy en Michel Regnier uit Pesche een snelheid uitrekenen van 1233 m/min.

De verwachtingen waren dat de eerste duiven in Limburg zouden aankomen en dit gebeurde in Nijswiller waar Jo en Florian Hendriks om 18.28 uur een jaarling klokten op een afstand van 881 km. De snelheid van hun duif was 1252 m/min. De aankomsten in Zuid Limburg volgden elkaar snel op. Na een uurtje stonde er 75 meldingen uit Limburg op de lijst doch de snelste duif zat inmiddels bij Hugo en Anita Batenburg-van de Merwe uit Klaaswaal die op een afstand van 963 km om 19.31 klokte. Amper een minuut later had Nico van den Hurk uit het Oost Brabantse Oss een jaarling duivin geklokt. Zijn afstand 977 km. Snelheid 1273 m/min. Op het einde van de avond kon aan de Dr. v.d. Steenlaan de vlag al gehesen worden en kon het feest al beginnen. De nationale zege uit Narbonne was voor Nico en zijn Sterre ! Nico had 16 duiven mee waaronder 14 jaarlingen en van elk geslacht de helft. Hij klokte verder de volgende morgen om 8.13, 8.21, 9.05, 9.41, 9.48 etc.


Seizoen 2022.

De 10 geboden, niet van Mozes maar van :

Luuk Becker
Wonende te: Nijverdal
Provincie: Overijssel

1. Hoe is de voorbereiding seizoen 2022 verlopen ?
Tot nu toe voorloopt de voorbereiding heel erg goed. Vanaf begin maart ben ik begonnen met los laten van de duivinnen ( Ik vlieg alleen met de duivinnen).
Ik heb ze vanaf het aller eerste moment mee gehad met de afdeling. Ik ben begonnen met 29 duivinnen waarvan 17 oude duivinnen en 12 jaarlingen en ze gaan elk weekend mee naar een vlucht. De eerste weken waren lastige vluchten met Noordoosten wind. Tijdens die 2 vluchten in totaal 4 duiven kwijt geraakt, 2 jaarlingen en 2 oude. De overige weken waren ze allemaal netjes op zaterdag thuis.

a. Geeft U afdeling voldoend mogelijkheden om op te leren ?
Afdeling 9 heeft een goed vliegprogramma. Ik doe vanaf het eerste moment elke week mee dus heb genoeg mogelijkheden om op te leren

b. Gaat U zelf op pad om duiven op te leren/aan te leveren voor opleren.
Het weekend voordat de vluchten begonnen, heb ik de duiven naar Almelo gebracht, 5 kilometer, om het kompas goed te zetten voor het weekend er op. Voor de rest doe ik geen africhtingen/lap vluchtjes ook niet in de loop van het seizoen. Wel doe ik inkorvingen op centraal georganiseerde africhtingsvluchten met 1 nacht mand zoals Hank. De georganiseerde africhtingen zijn altijd ver rijden voor ons dus dan rijden we om de beurt dat doe ik samen met vriend Willem Tuten.

2. Verzorgt U de duiven alleen of krijgt/heeft U hulp van derden ?
Ik doe zelf de verzorging op het hok, ik maak de planningen en ik bepaal waar en wanneer ze worden ingekorfd. Maar de planning en inkorf momenten overleg ik wel altijd met mijn vader Jan Becker. Hij komt ook elk vlucht kijken naar de thuiskomst van de duiven.

3. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?
Ik vlieg alleen met de duivinnen omdat ik weinig tijd heb als vader van 3 jonge kinderen en een eigen tandtechnisch laboratorium. Ik ben dit jaar begonnen met 17 oude duivinnen en 12 jaarlingen. Ik vlieg met de jaarlingen geen ZLU. De planning voor de jaarlingen is ochtendlossing, Ruffec. Dus voor de ZLU blijven er nu nog 15 duivinnen over die het moeten doen.

a. Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom !Ja, 3 ploegen.
Ploeg 1 moet op 10 dagen broeden naar Sint Vincent NPO en daarna naar St. Vincent ZLU, de stand hangt af van hoe snel ze weer leggen.
Ploeg 2 gaat met kleine jongen naar Pau en daarna naar Marseille, de stand hangt af van hoe snel ze weer leggen.
Ploeg 3 gaat met kleine jongen naar Agen en daarna naar Narbonne, de stand hangt af van hoe snel ze weer leggen. Barcelona wordt overgeslagen omdat mijn vliegploeg te klein is en ik wil graag duiven 2 keer spelen. Perpignan doe ik niet mee omdat ik dan op vakantie ben.

4. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?
Ik korf in Borne in. De toppers waar ik het tegen moet opnemen daar zijn Jelle Jellema en Harold Zwiers.

Foto van mijn vader met onze tweeling is genomen net na dat ik mijn eerste duif van Narbonne had gedraaid en die won eerste in het NIC Borne.

5. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?
Narbonne is zeer speciaal voor ons! Gezien de afstand en de ligging aan de oostzijde is het al een prachtige vlucht voor Oost Nederland, maar na de internationale overwinning bij de oude duiven in 2016 van mijn vader Jan Becker is het de ‘vlucht der vluchten´ in huize Becker.

6. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?
Ja, 100% zeker! Als je duiven thuis krijgt van de ZLU zien ze er altijd super uit! En bij de NPO komen ze vaak belabberd weer thuis. Dit jaar staan wel 2 NPO vluchten op ons programma. St. Vincent met een B ploeg en de jaarlingen naar Ruffec omdat de ZLU te moeilijk is op onze afstand met de jaarlingen die alleen taartvluchten hebben gehad. Alle goeie bewezen vliegers gaan niet naar NPO overnachtigs vluchten vanwege het slechte vervoer en lossingen.

7. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?
Ik volg het via PIPA en als er een duif in Fiante gemeld wordt kijk ik niet meer ook niet op mijn telefoon en wacht ik en geniet ik van de aankomst van mijn eigen duiven.
En dan zie ik wel hoeveelste gemelde ik ben.

8. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?
Mijn voorkeur gaat uit naar de internationale ochtendlossingen. Dat is het aller mooiste wat er bestaat in het leven van een duivenmelker en dan nog het liefst een echte zware kraker! Als dan de eerste komt, geeft dat de kick waar je het voor doet.

9. Hoe ervaart U de huldiging op de ZLU Sterrenshow ?Het aller grootste duivenfeest van Nederland met echt respect voor hun winnaars/kampioenen!
Een vaasje winnen dat is waar je ‘s nacht van droomt.

10. Hoe groot is je hok en met welke duiven heb je je hok opgebouwd?
Ik heb een Dumo hok van 5,5 meter lang en 2,10 meter diep. Mijn hok bestaat uit duiven van mijn vader. De stam van mijn vader is begonnen in de jaren 90. Toen hebben we duiven gehaald bij Gebr. Lowik en Wim Derksen. Rond 2007 hebben we daar de super duiven van Jan Peters bij ingevoegd. In 2015 zijn daar de toppers van Freialdenhoven en zonen bij gekomen en later zijn er ook 2 top duiven van Ultje Jellema bij gekomen. Die vormen de basis van mijn hok waar ik mee vlieg.
Aldus Luuk
=========
Ja sportvrienden, en waar doen we het allemaal voor, juist voor de erkenning van ons werk, onze hobby, en een plaats op het ZLU erepodium 2022.

Sportvrienden,

Deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:

PIGEON PIXELS FALCO EBBEN.

De Zuid Limburgse Unie, al meer dan 63 jaar een begrip in de Nederlandse duivensport !

Reporter van het verslag van Narbonne is:

Marcel Görtzen.

Dank zij de medewerking van duivensportblad De Duif worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in De Duif.

Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?