VOORBESCHOUWING WEDVLUCHT PAU

Vluchtcode : Z91
Inmanden: maandag 17 juni
Los : vrijdag 21 juni

Internationaal georganiseerd door: LA COLOMBE JOYEUSE – BRUSSEL

Coördinaten: Noord + 432008.0 West – 002220.0
Hippodrome De Pau

Deelname met jaarlingen is niet toegestaan.

De vrachtkosten bedragen € 6,45 per duif.
Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag € 8,00 en is niet verplicht. Of papieren uitslag wordt gemaakt, wacht op besluiten vergadering inrichters – KBDB

Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen.
– internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag.

Extra ereprijzen:

  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden (1 prijs)

De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen.

De extra ereprijzen worden gesponsord door :

PHARMA BELGICA DE WEERD

Weet U het nog, wie was de winnaar PAU in 2014 ??

Ineke van der Rhee uit Alblasserdam zegeviert op nationaal Pau.

Op vrijdag 20 juni ging om 6 uur 45 het sein op groen voor de 49e editie van de wedvlucht Pau georganiseerd door de ZLU in samenwerking met Colombe Joyeuse, Anderlecht-Brussel. Over het grootse deel van de vlieglijn stond een zwakke noord-oostelijke wind welke in Nederland kromp naar noord- noordwest. In Nederland bereikte op de dag van lossing geen duif haar hok in tegenstelling tot de overige deelnemende landen. De eerste melding kwam uit het Franse Bray les Mareuil (ten noorden van Parijs) waar Jean-Baptiste Grislain om 19.19 uur klokte op 768 km (snelheid 1018 m/min.). Lothar Lessmeister uit Hütschenhausen (ten noordoosten van Saarbrücken) klokte voor Duitsland de eerste duif om 21.05 uur op een afstand van 906 km. Hij werd internationaal winnaar met een snelheid van 1053 m/min.De eerste melding in Nederland kwam op zaterdag en wel uit Alblasserdam (ten zuidenoosten van Rotterdam) waar Ineke van de Rhee haar duivinnetje “Olivia” om 5 uur 31 klokte. Haar afgelegde afstand was 1021 km en haar winnende snelheid was 1013 m/min. Ze was de enige duif welke de 1000 m grens behaalde. Ineke van der Rhee staat voorlopig op een fraaie 4e plaats in het internationale veld. Het aantal deelnemende duiven in Nederland was iets teruggelopen t.o.v. verleden jaar. Nu waren er 3.019 duiven in concours.

De 10 geboden, niet van Mozes maar van :

Naam: Jurrian van Amerongen
Bunnik – Provincie Utrecht

1) Hoe bent U verzeild geraakt in de duivensport ?

Mijn Opa en mijn vader hadden al duiven, ben er dus van kleins af mee opgegroeid. Vanaf een jaar of 10 begon ik het leuk te vinden.

2) Hoe was Uw 1e kennismaking met de ZLU vluchten ?

De eerste ZLU vlucht was in 1997. Wij hadden toen 2 duiven mee op Barcelona en die vlogen allebei prijs. Vanaf dat moment zijn wij steeds meer gaan inkorven op de ZLU vluchten. Middaglossing deden we al aan mee.

3) Hoe is de voorbereiding seizoen 2024 verlopen ?

De voorbereidingen gaan tot nu toe goed de duiven zijn nu een keer of 4 mee geweest tot 360 km. Ik ben 1 oude kwijt geraakt en 3 jaarlingen.

4) Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?

a) Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom !
Mijn vliegploeg bestaat uit 40 oude en 40 jaarlingen plus 10 laatjes. Alle oude zitten bij elkaar wat het soms lastig maakt met de vluchten. De jaarlingen gaan ook allemaal naar Agen/ Ruffec /Narbonne / Bergerac. Probeer elke vlucht een stuk of 10 oude duiven te spelen.

b) Zo nee, waarom niet ?
Ik werk niet met ploegen, alle jaarlingen gaan wel het zelfde weekend mee.

5) In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?

Ik korf de duiven in bij PV de Maasbode Kerkdriel. Hier korven o.a. Gerard van Tuyl, Gerard Schalkwijk, Richard Kuijer, Albert Poulisse, Jan Hooymans in, en misschien ben ik iemand vergeten om niet te kort te doen.

6) Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?

Ik vind alle ZLU vluchten mooi. Ik probeer ze allemaal mee te doen als het goed gaat. Ik piek niet op een bepaalde vlucht. Ik hoop dat elke vlucht goed gaat, maar dat valt niet altijd mee.

7) Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?

De verzorging van de duiven tijdens het vervoer is super. De duiven komen prima naar huis tijdens de ZLU vluchten. Ik betaal liever wat meer voor een goede verzorging.

8) Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?

Ik volg de aankomsten op Pipa en de ZLU site, ik weet dan hoe laat ik ongeveer moet draaien en maar hopen dat het goed gaat.

9) Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?

Mijn voorkeur is de ZLU vluchten, als ik op tijd zit internationaal is dat mooi mee genomen.

10) De toekomst van de duivensport

Voor de toekomst zie ik de duivensport somber in, het zou mooi zijn als de NPO en de ZLU gaan samen werken en vluchten gaan organiseren. Meer duiven op de vluchten waardoor het nog betaalbaar blijft.

11) Stel, op enig moment moet de ZLU keuzes maken om het ZLU spel betaalbaar te houden, welke vluchten mogen er dan van U afvallen ?

Als 1e : St. Vincent. Het wordt allemaal duurder helaas. Van mij mag St Vincent er vanaf gehaald worden, net als een paar jaar geleden. Je krijgt dan de rest van de vluchten meer duiven en een weekje rust is wel lekker, de rest mag zo wel blijven.

Aldus Jurrian !

Onze werkpaarden in het luchtruim, en de werkpaarden in het ondergronds mijnbedrijf !

In de allereerste jaren van het begin in de mijnbouw, in de Domaniale mijn te Kerkrade, gingen eind 1866 de eerste paarden ondergronds. Men gebruikte hiervoor Belgische werkpaarden. Om de paarden naar ondergronds te brengen werden deze in een soort lederen tuig onder de liftkooi gehangen. Men had beneden ondergronds in de mijn kortbij de schacht de paardenstallen ingericht. Het meest gebruikt werden paarden, gecastreerde hengsten die een jaar of vijf oud waren. Meestal bleven de paarden een tiental jaren ondergronds. Voor de dagelijkse verzorging van de paarden waren er speciale knechten, dus mensen met verstand van paarden, die alleen maar voor de paarden moesten zorgen. De paarden werden gebruikt voor vervoer van materiaal en het voortrekken van de kolenwagens richting schacht. Vele paarden werden na een aantal jaren van het donkere werk in de mijn blind. Na hun werk in de mijn gingen ze meestal veelal naar het slachthuis.

Vriendschap en kameraadschap legt al een basis voor wederzijds vertrouwen !

Het gebruik van paarden in het ondergronds mijnbedrijf werd op de Staatsmijn Maurits beëindigd in juli 1938. Dit jaartal geld ook voor de overige Staatsmijnen. Bij deze een beperkt overzicht van het aantal te werk gestelde paarden bij de staatsmijnen;
Staatsmijn Maurits (1930) ca. 40 stuks
Staatsmijn Emma ( 1930) ca. 50 stuks
Staatsmijn Wilhelmina ( 1930) ca. 15 stuks
Staatsmijn Hendrik ( 1930) ca. 35 stuks.

En hier doet de ZLU het allemaal voor, een vaasje waar iedereen op zit te wachten.

Sportvrienden,
Deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:

PIGEON PIXELS FALCO EBBEN.

De Zuid Limburgse Unie, al meer dan 64 jaar een begrip in de Nederlandse duivensport !

Dankzij de sponsoring deze postduiven verkoopsite worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen op de website van:

Dank zij de medewerking van duivensportblad De Duif worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in “De Duif ”

Dank zij Pigeoncom.com hoofdsponsor ZLU vluchten is het voor de ZLU mogelijk iedere week deze uitvoerige reportages incl. foto‘s te plaatsen.
Heren, onze hartelijke dank hiervoor !!

Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?