VOORBESCHOUWING WEDVLUCHT ST.VINCENT

Inmanden: dinsdag 11 juli
Los : zaterdag 15 juli

Internationaal georganiseerd door: BELGISCHE VERSTANDHOUDING

GPS Coördinaten: Noord + 433825.0 Oost – 011512.0

De vrachtkosten bedragen € 4,80 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag op papier € 8,00 en is niet verplicht. Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

Deelname met jaarlingen toegestaan in het ZLU- concour en internationale concours.

Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen. – internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag

Extra ereprijzen:

  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden (1 prijs)

De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen.

Wie was de St.VINCENT winnaar 10 jaar geleden ?

Aad Kuyt uit Katwijk aan Zee – Nationaal winnaar St. Vincent ZLU

 

Aad was die zaterdag morgen al vroeg uit de veren, zoals altijd. Niet dat hij zo vroeg al duiven verwachtte. Dat zou pas tegen het einde van de morgen zijn om een duif in Katwijk aan Zee een vroege duif te pakken, nadat de eerste meldingen bekend werden. Hij bleef toch wel een beetje rond het hok in de tuin bezig. Plots ziet hij even na tienen een duif op de klep zag zitten. Het was zijn lievelingsduif, de “Levi”, genaamd naar zijn kleinzoon. “Levi” is een uiterst tamme duif, zegt Aad en hij kon hem zo van de klep pakken. Het was wel even schrikken en het gevoel bekroop hem dat het wel eens een heel vroege kon zijn. Toen hij hem in het ZLU inkorfcentrum in Noordwijkerhout melde, dacht men daar dat hij een geintje maakte. De meldpost had juist nog met de ZLU in Limburg zitten bellen over eventuele aankomsten in Nederland. “De hele week was hij al erg aanhankelijk” verteld Aad. Telkens als ik in- of in de nabijheid van het hok was, kwam hij naar mij toe om een beetje te stoeien en bij zijn baas bezig te zijn. Wellicht een extra motivatie om er voor te gaan. Het is een donker geschelpte doffer en klein van postuur, maar als hij in conditie is dan lijkt hij wel een opgeblazen ballon. Zijn vader is de Kras Nl05- 1284458 en dit is een van de beste duiven van Aad geweest. In zijn afstamming zien we duiven terug van Hans Knetsch en wel zijn bekende “Fiets”. De 458 vloog in 2008 o.a. de 181e Nat. Perpignan (5622 d) en in 2009 nog de 192e Nat. Pau (2751 d), 252e Nat. Perpignan (6507 d) en de 352 Nat. Tarbes (3601 d). Ook zien we de beroemde “Camelion” uit de “Van Zelderen” van Theo Ernest uit Halsteren terug.De moeder van de winnaar is de krasduivin Nl00-1844588 soort van Willem van Velden (van Wanrooy). Haar vader vloog o.a. de 15e nat. Barcelona.

 

Deze opnames zijn van eind 50e jaren, begin 60e jaren, nu precies 65 jaar geleden na de oprichting van de Zuid Limburgse Unie in 1958 in de Zuid Limburgse mijnstreek.

De 10 geboden, niet van Mozes maar van :

Kees Droog
Wonende te: Andijk
Provincie: Noord-Holland

1. Hoe bent U verzeild geraakt in de duivensport ?
Op de lagere school had een kameraad wiens vader duiven had. Daar ik altijd al gek met beesten was vond ik duiven houden / verzorgen heel leuk. Ik ben toen dan ook, en dan praat ik over 1974, zelfstandig begonnen met duiven.
2. Hoe was Uw 1e kennismaking met de ZLU vluchten ?
De eerste keer dat ik met een ZLU vlucht mee deed was volgens mij 2013 op Barcelona. Halverwege seizoen 2014 heb ik me volledig gericht op de ZLU vluchten.
3. Hoe is de voorbereiding seizoen 2023 verlopen ?
Tot nu (4 mei) hebben mijn Barcelona duiven 2 vluchten gehad.Een van 120 km en een van 220 km. Ze zijn gekoppeld geweest en zitten nu op jongen van ongeveer 3 weken.Op 1 mei heb ik ze gescheiden en zitten ze om de beurt een aantal uur bij de jongen om te azen. Ik laat ze 1x per dag los.
4. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?
a. Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom !
Mijn vliegploeg bestaat uit een 65 koppels nestduiven waarvan ongeveer 20 koppels jaarlingen. De jaarlingen ga ik spelen op Agen en Narbonne.De 2 jaarse op Pau en Narbonne of Perpignan en alle ouderen op Barcelona. Dit natuurlijk wel onder voorbehoud van de vorm, gezondheid enz.

5. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?
Ik korf in in Zaanstreek Noord. Daar ontmoet ik vele toppers en als ik ga opnoemen ben ik bang dat ik iemand vergeet, dus daar waag ik me niet aan. Maar de volgers van de ZLU vluchten weten wel wie ik met de toppers bedoel.
6. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?
Ja, voor mij is er maar 1 belangrijke vlucht. BARCELONA!! Die zou ik graag nog een keer willen winnen.
7. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?
Ik ben er van overtuigd dat dat van belang is. Ik zou ook willen zeggen tegen de organisatie ZLU; ga zo door! Naar mijn mening is het, in combinatie met, rieten manden en een beperkt aantal duiven in de mand vervoer bij de ZLU uitstekend geregeld.
8. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?
Via de meld-site van de ZLU. En via de meld-site Fondclub NH.Ook de site van FU2000 en Fiante wordt regelmatig bezocht.
9. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?
Het Nationale spel heeft mijn voorkeur. Bij de kortere internationale vluchten hebben wij op onze afstand niet veel te zoeken. Maar ik keur het zeker niet af. Vrijheid blijheid.
10. Eigen vraag/verhaal met Uw antwoord !!
Het gaat wat mij betreft allemaal goed c.q. is het laatste jaar goed gegaan met het vervoer en meldings-site van de ZLU. Ik zie ook niet zo snel wat er nog verbeterd moet worden. Dit wil niet zeggen dat we op 2 oren kunnen slapen. Ik vind wel dat de ZLU altijd de “baas” moet blijven over onze duiven en zich daarom ook makkelijker moet kunnen onttrekken aan het internationale spel als zij de geplande lossing niet verantwoord zou vinden.

Aldus Kees Droog.

En hier doet de “ZUID LIMBURGSE UNIE “het voor !

Sportvrienden, deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:

PIGEON PIXELS FALCO EBBEN.

De Zuid Limburgse Unie, al meer dan 64 jaar een begrip in de Nederlandse duivensport !

Reporter van het verslag van Barcelona is: Marcel Görtzen.

Ook deze reportage staat straks in “ Het Spoor der Kampioenen “.

Dank zij de medewerking van duivensportblad De Duif worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in De Duif.

Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?