Inmanden: maandag 11 juli
Los : vrijdag 15 juli

Internationaal georganiseerd door: BELGISCHE VERSTANDHOUDING

GPS Coördinaten: Noord + 433825.0 Oost – 011512.0

De vrachtkosten bedragen € 4,80 per duif. Afdracht door inrichter aan de KBDB € 0,10 per duif (verplicht) dit bedrag is niet opgenomen in de vrachtkosten. Internationale uitslag op papier € 8,00 en is niet verplicht. Alle duiven nemen zonder verdere kosten deel aan de internationale wedstrijd.

Deelname met jaarlingen toegestaan in het ZLU-concours en internationale concours.

Dubbeling duivinnen: u dient een aparte poulebrief in te vullen. – internationaal: € 0,25 per duif; uitslag in internationale uitslag

Extra ereprijzen:

  • De eerste 25 duiven van de uitslag
  • Snelste twee eerst getekenden (1 prijs)
  • Snelste drie eerst getekenden (1 prijs)
  • Prijswinnaar met de verste afstand, prijs behaald per tiental (1 prijs)

De ZLU stelt 2 prijzen ter beschikking aan het meerjarig asduif kampioenschap over 3 en 4 jaar. Een liefhebber kan met de zelfde duif maar een prijs winnen.

Weet U nog wie de winnaar was van St.Vincent in 2017 !

MARLON KOK UIT RANSDORP

WINNAAR NATIONAAL EN INTERNATIONAAL ST. VINCENT ZLU.

 

De eerste Franse melding kwam uit het plaatsje Rollot, even ten noorden van Parijs. Hier klokte de bekende Gerard Ledoux en Zn hun eerste duif om 18 uur 21 en ze zou een snelheid bereiken van 1110 m/min. Al snel volgden de meldingen zich op en het noord-westen van Frankrijk en later ook België en Nederland zaten duidelijk in de lift.In Nederland verscheen even na 21 uur de eerste melding op de ZLU site en werd gedaan door Frederik Leliaert uit Aardenburg. Frederik, die in 2015 deze nationale ZLU vlucht op zijn naam wist te schrijven, klokte om 21 uur een jaarling op 915 km. Snelheid 1130 m/min. Amper een half uur later zat zijn tweede duif al in de klok. Bij het bereiken van de neutralisatie tijd stonden er 21 duiven gemeld in Nederland. Allen aan de westkant en slechts een enkele duif in Limburg, n.l. bij de Gebroeders de Weerdt uit Meerssen. Hun duif bereikte haar hok om 21.51 uur. Het werd tot de volgende morgen wachten op aankomende duiven op de verdere afstanden. Het was de bekende fondvirtuoos Marlon Kok uit Ransdorp, een dorpje noordelijk van Amsterdam, die iedereen verraste met een aankomst om 5 uur 01 op een afstand van 1075 km. Hij liet een snelheid uitrekenen van 1168,81 m/min. Hiermee stond hij niet alleen nationaal op de eerste plaats maar ook internationaal met slechts een verschil in snelheid van 28 cm/min. op Olivier Deprez uit Poperinge. De eerste nationale en internationale overwinning Op deze ZLU St. Vincent werd voor Marlon Kok een heuglijk feit.

Ze zat er al
Marlon Kok had de meldingslijst van de ZLU gevolgd en wist dat hij zou moeten wachten tot de volgende ochtend na het verstrijken van de neutralisatietijd. Het was die zaterdag morgen nogal donker en er viel motregen en dan verwacht je zeker geen vroege duiven. Toen hij toch even buiten ging kijken zag hij in een hoekje op het hok een duif zitten welke na roepen snel binnen liep. “Het was toch even schrikken”, zegt Marlon. Het was zijn eerste getekende, een rode duivin met ringnummer Nl13-1079248. Ze kreeg inmiddels de naam “Cealea”. Toen ze de mand in ging ontfermde zij zich over een jong van ca. 6 dagen oud. In 2016 ging ze voor het eerste mee naar een ZLU vlucht en won op Pau de 468e prijs Nat. (3788 d) en bij de duivinnen de 188e prijs (1220 d). Daarna ging ze naar Marseille en ze won de 75e Nat (3320d) terwijl ze bij de duivinnen de 26e prijs won (825 d).

Dit jaar ging ze na haar invliegperiode als eerste getekende de mand voor St. Vincent en ze beschaamde het vertrouwen wat Marlon haar had gegeven niet door glansrijk nationaal en internationaal te gaan winnen. Marlon had 7 duiven mee waarvan 6 doffers en een duivin en tijdens ons interview op de zondag morgen waren er twee doffers terug. Het weer ter plaatse was op dat moment verre van best.


Seizoen 2022.
 

De 10 geboden, niet van Mozes maar van :

Peet Solleveld
Wonende te : Maasdijk
Provincie : Zuid Holland

 

1. Hoe is de voorbereiding seizoen 2022 verlopen ?
a. Geeft U afdeling voldoend mogelijkheden om op te leren ?Afdeling heeft een perfect opleer programma voor zowel fond als programma spelers
b. Gaat U zelf op pad om duiven op te leren/aan te leveren voor opleren. Leer de duiven zelf niet op. Zelfs de jongen mits ze er goed aan zijn gaan direct met de wagen mee. Wel wordt er soms tussen de fondvluchten door de duifjes zeg maar op pak hem beet 70km weggebracht.2. Verzorgt U de duiven alleen of krijgt/heeft U hulp van derden ?
Ik verzorg de duiven alleen.

3. Hoe groot is de vliegploeg die straks aan de ZLU vluchten gaat deelnemen ?
28 Oude duiven worden er op de ZLU vluchten gespeeld. Een zestal oude gebruik ik voor de NPO vluchten. Heb nog wel 32 Paters (jaarlingen) achter de hand die misschien gespeeld gaan worden op Narbonne. Eerst kijken hoe het seizoen verloopt. In principe speel ik deze op de NPO vluchten. O.a. ochtendlossing Bordeaux.

a. Heeft U verschillende ploegen gevormd, zo ja waarom ! Er worden hier inderdaad ploegjes gevormd. Waarom? Omdat ik speel voor een kampioenschap speel. Verdeel en u zult heersen!!!
b. Ploeg A Pau- St Vincent-Perpignan
c. Ploeg B Agen – Narbonne/Marseille- Marseille duiven bij goed af komen nog naar Perpignan.
d. Ploeg C Barcelona – Perpignan

4. In welk lokaal gaat U inkorven, welke toppers ontmoet U daar ?
Er wordt ingekorfd in de Eendracht te Maasdijk. De toppers die ik daar ontmoet zijn oa. Raoul Bouland , Arthur Jansen, Bart Koevoet, Aad Zwinkels, Albert van ´t Hoofd, Barend de Koning.

5. Zoekt U een speciale vlucht uit om te “pieken “ ?
Nee ik zoek geen speciale vlucht uit om te pieken.

6. Is het aantal duiven per mand en het aantal manden per auto maatgevend voor de goede conditie waarmee de duiven thuiskomen na de vlucht ?
Ik denk dat dat koffie dik kijken is. Bemoei me zo min mogelijk met het vervoer. Heb in de tijd van Vellekoop heel veel gehoord en gezien maar wat is wijsheid daarover. Ik zelf wil ook niet weten waar mijn duiven in de auto zitten. Wel moet het zo zijn dat een ieder op dezelfde manier vervoerd zou moeten worden. Dus gelijke kansen voor iedereen. Je zal mij nooit en te nimmer horen klagen over de mensen die onze duiven vervoeren en verzorgen. Dikke vette pluim voor die gasten.

7. Hoe volgt U de aankomsten van de duiven tijdens de vlucht ?
Aankomsten worden gevolgd via Pipa en de ZLU site. Om het een beetje spannend te houden kijk ik naar de 1ste duiven die gemeld worden en daarna niet meer. Als er hier mensen komen letten verbied ik hun in principe om op hun telefoon te kijken hoe de meldingen verlopen. Ben zelf meldpost dus als er iemand gemeld heeft kijk ik of deze in de lijst staat en dan weet ik ook hoeveel er inmiddels gevallen zijn. Klein beetje de spanning opvoeren tijdens het letten. Laten we zeggen. Iedere gek zijn gebrek!!!

8. Gaat Uw voorkeur uit naar Internationaal of Nationaal spel ?
Voorkeur gaat uit naar Nationaal spel. Overvluchten van 300 – 500 km vind ik onacceptabel. Onze Fransen vrienden gaan straks alles domineren. En vrij logisch op eendaagse afstanden.
Ook qua lossen. Nu kan of moet je uitstellen omdat het zeg maar in Duitsland niet goed is.

9. Hoe ervaart U de huldiging op de ZLU Sterrenshow ?
Huldiging van de ZLU vind ik in één woord geweldig. Het blijft iets geweldigs om het podium op te mogen.

10. Over de verbeter c.q. aanpassingspunten het volgende.
Alle kampioenschappen bij de ZLU zijn aangetoonde kampioenschappen.

Graag zou ik de Grand Prix weer terug zien bij de kampioenschappen van de ZLU. Gewoon de 1ste uit de klok ongeacht welke getekende het ook is. In 1999 werden wij 3e Grand Prix. Vind het nog steeds één van onze mooiste prestaties. Verder vind ik het niet eerlijk naar de mensen toe met de verste afstanden om bij zowel de Nationale als WESM Barcelona mee te laten tellen. Begrijp best dat Barcelona internationaal zeer aanspreekt maar het zou de ZLU sieren om de WESM met Barcelona te vervliegen en de Nationale marathon zonder Barcelona. Dat is mijn mening. Hele hokken worden er op deze vlucht leeg gespeeld. Uiteraard zijn er vele specialisten onder ons maar deze liefhebbers focussen zich vaak alleen maar op deze vlucht en niet op kampioenschappen.

Tegen de ZLU zou ik willen zeggen. Ga op deze voet verder. Iedereen een fantastisch seizoen toegewenst met hopelijk veel mooie en eerlijke vluchten.

Aldus Peet Solleveld.
===============
Ja sportvrienden, en waar doen we het allemaal voor, juist voor de erkenning van ons werk, onze hobby, en een plaats op het ZLU erepodium 2022.

Sportvrienden,

Deze reportages worden mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van:

PIGEON PIXELS FALCO EBBEN.

De Zuid Limburgse Unie, al meer dan 63 jaar een begrip in de Nederlandse duivensport !

Reporter van het verslag van St.Vincent is:

Marcel Görtzen.

Dank zij de medewerking van duivensportblad De Duif worden de uitvoerige reportages elke week opgenomen in De Duif.

Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer. Pr. ZLU vluchten.
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@pigeoncom.com

× Need help?